2012. augusztus 13. 15:11

Az MSZP nem csatlakozik a Fidesz-Jobbik-koalícióhoz

Az MSZP a Fidesz-Jobbik-koalíció eltökélt és következetes ellenfele, ezért az MSZP sem az Orbán Viktor vezette Fidesszel, sem partnerpártjával, a szélsőjobboldali Jobbikkal nem lép koalícióra. Sem 2014-ben, sem előtte vagy utána.

A Magyar Szocialista Párt eddig is nyitott volt és a jövőben is nyitott lesz az Orbán-rendszerrel szemben demokratikus alternatívát kínáló politikai és társadalmi szervezetekkel való, programon alapuló együttműködésre. Ugyanakkor mint a demokratikus ellenzék legerősebb tagja, ha kell, egyedül is felkészül arra, hogy 2014-ben leváltsa a Fideszt.

Ezért erősítjük meg országszerte a szervezeteinket, ezért készítettünk részletes politikai stratégiát több lehetséges forgatókönyvre készülve, és ezért kezdtük el már hónapokkal ezelőtt kidolgozni a programunkat, hogy az emberek előre láthassák, milyen alternatívat ajánl a baloldal a magyar nemzetnek.

Az orbáni rendszerrel szemben álló erők legfontosabb feladata - külön-külön vagy együtt -, hogy 2014-ig megtervezzék, utána pedig felépítsék a negyedik Magyar Köztársaságot. Egy olyan új köztársaságot, ahol a gazdaság újra működik és növekszik, ahol az embereknek van munkája, amiért tisztes bért kapnak, ahonnét a fiataloknak nem kell külföldre menniük, hogy boldogulhassanak, ahol nem kell félni az öregkortól, és ahol az állam minőségi és fenntartható szolgáltatásokat nyújt az egészségügy, az oktatás és a szociálpolitika területén, hogy ezzel az emberek jól-létét szolgálja.

Olyan köztársaságot, amely az alkotmányosság és a demokratikus elvek alapján működik. Ez az új köztársaság képes lesz újra lét- és jogbiztonságot teremteni mindenkinek egyformán, továbbá helyreállítani külföldön hazánk nemzetközi presztízsét.

A Magyar Szocialista Part minden tagja és szimpatizánsa mindennap keményen és eltökélten ezért dolgozik.

Mesterházy Attila,
elnök-frakcióvezető