oroscafe.hu | Belföld | közokttaás Orosháza
2013. december 09. 09:33

Az MSZP nem ért egyet a Hoffmann-féle oktatási iránnyal

Oktatási témában tartott fórumot az MSZP december 4-én. A Pacsirta utcai pártok házában közel 50-en hallgatták a párt két egykori miniszterét.

Hiller István volt oktatási és kulturális miniszter, MSZP-s országgyűlési képviselő az oktatás jelenlegi állapotáról beszélt a jelenlévőknek.  Szerinte nem mindegy, hogy a gyermekeink milyen oktatást kapnak.

– Nem csak részletében, hanem irányában ellenzem azt, amit az ország Hoffmann-féle kísérletnek nevez – mondta Hiller István. Az MSZP-s politikus kiemelte, szerintük az a legfontosabb, hogy a gyerekek az írás, olvasás, számolás, szövegértés alapjait biztosan elsajátítsák.
– Ha az alap szilárd, arra lehet majd később akár informatikai vagy idegennyelvi ismereteket, tudást, építeni. Bármilyen nehéz a gazdasági helyzet, diplomát szerezni megéri, a tudás kamatozik. Arra biztatok mindenkit, hogy a gyermeke tanulmányait segítse! – fogalmazott a politikus.

Varga Zoltán korábbi önkormányzati miniszter, az MSZP-Együtt PM Dél-Békési választókerületi országgyűlési képviselő-jelöltje a párt programjáról is szót ejtett.

– Öt társadalmi csoportot célzunk meg: a gyermekeket, a nőket, a munkavállalókat, a kis-és közepes vállalkozókat és a nyugdíjasokat. Elfogadhatatlan, hogy az országban több mint félmillió gyermek éhezik. Fontos beszélni az oktatásról, hiszen ez a gyerekek életét alapvetően meghatározza – vázolta fel a szocialista országgyűlési képviselő.

Forrás: OrosCafé