Az MSZP nem támogatja az automatikus kvótát!

Az MSZP az automatikus uniós kvótarendszerre nemet mond! Az MSZP a józan többség nevében és a magyar emberek biztonsága érdekében ugyanakkor elvárja Orbán Viktortól, hogy azonnal kezdeményezze a Dublin III. rendelet felfüggesztését!

Orbán Viktor óriásit hibázott, amikor elutasította, hogy az egyszeri elosztási eljárás során Görögország és Olaszország mellett Magyarország is kedvezményezett ország legyen. A kedvezményezett státusz ugyanis azt jelentette volna, hogy hazánkat ma nem fenyegetné, hogy az itt regisztrált több mint 160 ezer menekültet visszatoloncolják Magyarországra.

Az MSZP a mai szavazáson a magyar kormányt európai bíróságra küldő törvényre is nemet mondott, mert ez nem a magyar emberek biztonságát, hanem Orbán Viktor időhúzását szolgálja, az Európai Uniónak pedig gyors cselekvésre és döntésekre van szüksége.

Az Európai Unió vezetőinek az első lépésben a Dublin III. rendelet felfüggesztéséről, a másodikban a közös határvédelemről, a harmadikban a közös regisztrációról, a negyedikben a közös elosztás-finanszírozásról, az ötödikben a közös kitoloncolási eljárási rendről, és csak a hatodikban kell az automatikus kvótáról döntenie. Amíg az első öt pontról nem születik uniós döntés, értelmetlen a kvótáról beszélni!

Elvárjuk Orbán Viktortól, hogy vizsgálja végre felül az együttműködést elutasító, a szembenállást kereső stratégiáját, mert ez az a politika, ami többek között oda vezetett, hogy Magyarország nem kedvezményezettje, hanem elszenvedője lesz az egyszeri uniós elosztási eljárásnak.

MSZP