mszp.hu | Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
2014. október 22. 18:55

Az MSZP nemmel szavazott a megyei közgyűlésen

Halmi József, az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei alelnöke keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 25 fővel megalakult a megyei közgyűlés. A testület Seszták Oszkárt választotta elnökévé, ám a szocialista képviselők nemmel szavaztak.

Nem értünk egyet a közgyűlés elnökének előző nyolcéves megyei politikájával, hiszen nem az itt élők érdekében dolgozott. Az MSZP képviselői azon tizenkét programpont mentén kívánnak politizálni, amit a választások előtt a megyében élő emberekhez is eljuttattak. A megye, a munkahelyteremtések, az éhezők és fagyoskodó emberek érdekében fogunk továbbra is fellépni. - jelentette ki Halmi.

A politikus felszólította Czomba Sándor, Seszták Miklós, Czibere Károly és Román István kormánypárti képviselőket, hogy nyilatkozzanak, rajta vannak-e az Egyesült Államokból korrupció miatt kitiltott közszereplők listáján. Halmi József a megyei MSZP felháborodásának is hangot adott, amiért ilyen korrupciógyanús ügyekbe keveredhetnek kormányközeli tisztségviselők. Orbán Viktor pedig mindezt csendben, némán hallgatja - fejezte ki rosszallását.

Halmi József azt is megjegyezte, hogy a megyében még mindig sok jogorvoslati kérelem van a választások kapcsán, ami azt a látszatot kelti, hogy a választás tisztasága néhol megkérdőjelezhető.