mszp.hu | Belföld | útlezárás útdíj
2015. január 30. 12:01

Az MSZP országos akciójának keretén belül Kecskeméten is demonstráltak az új fizetős szakaszok ellen pénteken reggel.

Négy csomópontban, táblákkal és molinókkal tiltakoztak a kecskemétiek a városukat érintő, új fizetős szakaszok ellen.

"Korábban Kecskemét országgyűlési képviselőinek, Dr. Zombor Gábornak és Dr. Salacz Lászlónak is írtunk levelet, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy az elkerülő szakaszok ne kerüljenek be az újonnan bevezetett a fizetős matrica-rendszerbe. Ennek kapcsán a helyi közgyűlésben Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony is úgy nyilatkozott, hogy ő sem ért egyet az elkerülőket érintő sarcokkal. A parlamenti képviselőktől végül választ sem kaptunk, majd konstatálnunk kellett, hogy fizetősek lettek azok a szakaszok, amelyek eddig ingyenesen voltak használhatók. Tehát, vagy nem tudtak, vagy nem akartak közbenjárni Kecskemét polgárai érdekében. Itt is látszik, hogy alkalmatlanok a város képviseletére." - nyilatkozta Király József, az MSZP kecskeméti elnöke.

A szocialisták helyi vezetője továbbá elmondta, hogy félő, hogy az így megnövekedő városi forgalom miatt a légszennyezettség továbbnő, valamint a nagyobb terhelés miatt az amúgy is rossz állapotú utak tovább fognak romlani. Hozzátette, hogy a kis- és középvállalkozásokat és a gazdákat is többszörösen sújtja ez az új adó, hiszen a szállítmányozáshoz használatos gépjárművekre - beleértve a nem személygépkocsinak minősülő puttonyosokat - jóval drágábban lehet csak matricát váltani.

Ha nem sikerül kiharcolniuk, hogy újra ingyenesen lehessen használni az elkerülőket, akkor félpályás, vagy egészpályás útlezárást terveznek a jövőben.

Az MSZP által szervezett akcióhoz csatlakozott a kecskeméti DK és Szolidaritás is.