Az MSZP országos karitatív akciója 2017-ben folytatódik

Az elmúlt év végén a Hajdú-Bihar megyei szocialisták is több száz embernek segítettek ajándékokkal, sok család karácsonyát tették szebbé, boldogabbá a gyermekek kívánságainak teljesítésével.
Az MSZP Hajdú-Bihar megyei tagjai, szimpatizánsai az elmúlt években is igyekeztek a lehetőségeikhez mérten támogatni a rászorulókat. Így természetes volt , hogy csatlakoztunk az országos akcióhoz. Tisztában vagyunk azzal, hogy nem tudjuk ellenzékből megszüntetni a szegénységet, de hiszünk abban, hogy egy baloldali, szociáldemokrata pártnak egyik legfontosabb feladata, a leszakadó, nehéz életkörülmények között élők támogatása. Azoknak akiknek  sajnos nem jut kenyér mindennap az asztalukra, minden "csipetnyi" segítségre szükségük van. 
 
 
Szombat  délelőtt azoknak próbáltunk segíteni, akiknek  hétvégén sem telik ételre, üres  az asztaluk. Az MSZP választókerületi szervezetei  a megye négy városában, Balmazújvárosban, Berettyóújfaluban, Hajdúsámsonban és Hajdúszoboszlón látták vendégül meleg étellel a nehéz helyzetben élő, rászoruló embertársainkat. Debrecenben a sok éves hagyománynak megfelelően 2016. karácsony másnapján vártuk ünnepi ebéddel felebarátainkat. Az országos akció keretében a megyeszékhelyen nem volt ételosztás--mert ahogyan tesszük már immár két éve--január 29-én, a hónap utolsó vasárnapján várjuk meleg étellel a cívis városban élő nehéz sorsú, nélkülöző embereket.
 
 
A négy városban mintegy 450  nehéz sorsú embertársunkat köszönthettünk vendégként az ételosztáson. A sorban állók között voltak utcán élők, kisnyugdíjasok, kisgyermekes családok, egykor jobb napokat látott emberek, akik lába alul kicsúszott a talaj. Többen ételhordóval jöttek, vitték haza családjuknak is  az ebédet. Az emberek  szemeiből kiolvasható volt a szomorúság, a kilátástalanság, a hitehagyottság. Többükkel beszélgetve megdöbbentő sorsokkal találkoztunk.Sokan elmondták, hogy magukra hagyatottként élnek,  voltak akik úgy fogalmaztak, hogy gyakorlatilag a társadalomból kirekesztve tengődnek, a hivataltól-ahogyan fogalmaztak--  segítségre nem számíthatnak, emberhez méltatlan körülmények között tengődnek. 
 
 
Az MSZP ellenzékből ilyen és hasonló akciókkal tud segíteni. A magyar szocialisták a hátrányos helyzetű, nehéz sorsú kisemberek pártján állnak. Itt Hajdú-Bihar egyes térségeiben 2010-óta nagymértékben nőtt az út szélén hagyott, kilátástalan helyzetű emberek száma.Családok ezrei élnek nyomorban, napi megélhetési gondokkal küszködve.  Hajdú-Bihar a közmunkások megyéje lett, számos településen a közmunka jelenti  szinte kizárólag a  megélhetést. A kiszolgáltatott helyzetben levő emberek többségének  -a Fidesz hangzatos ígéretei ellenére--esélye sincs visszatalálni a munkaerőpiacra, hiszen többségük szakképzetlen, akik számára nincs munka a versenyszférában. A kormány segítségére nem számíthatnak,így  azok akik még a közmunkából is kiszorulnak mindenféle ellátás nélkül maradhatnak.
 
Meggyőződésünk, hogy jövőre kétféle ország közül lehet választani.Az egyikben a hatalom az urak és a szolgák országát építi; sok szolgáét, és néhány tucat úrét. A másik Magyarországon egyenlő esélyeket adnak, senkit sem kezelnek másodrendű állampolgárként.Akinek semmije sincs, az ennél többet ér-és többet érdemel!
 
Huszka Imre,
az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke


Kapcsolódó galéria: Országos ételosztás - 2017. január 14.

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »

Csepp a tengerben

2017-03-26 15:34

Kapcsolódó párttagok