mszp.hu | Belföld
2023. január 18. 12:55

Az MSZP országos szigetelési programot kezdeményez minden lakóépületre

Az MSZP országos szigetelési programot kezdeményez minden lakóépületre
A 2023-as költségvetés átírása lehetőséget ad arra, hogy a kormány forrást biztosítson a lakóépületek szigetelési programjához.

A családok rezsikiadásait csökkentő energiahatékonyságot ugyanis nem az Energiaügyi Minisztérium, az Energia-veszélyhelyzeti Operatív törzs vagy a Nemzeti Energiastratégia létrehozása biztosítja, hanem az anyagi támogatásban megnyilvánuló kormányzati szándék.

Az emberek óriási összegeket fizetnek a meleget kiengedő régi nyílászárók, a szigetelések hiánya és a korszerűtlen fűtési rendszerek miatt! Felmérés igazolja, hogy a magyar társadalom 94,8 százaléka szeretne környezettudatosabban, takarékosabban élni, kevesebb áramot és gázt használni, de az ehhez szükséges korszerűsítéshez állami támogatásra van szükség. 

Egy országos szigetelési program nemzetgazdasági érdek. Csak a Kádár-kockák felújításával az ország energiafogyasztásának 16 százalékát lehetne megtakarítani!

Az MSZP ezért a rezsiSTOP programjával összhangban határozati javaslatot nyújt be arról, hogy a kormány indítson célzott, önerő nélküli felújítási támogatási programot, valamint kamatmentes hitellel támogatott szigetelési programot a Kádár-kockákra, családi és társasházakra, valamint panelépületekre.

Legyen egy Otthonfelújítási Alap, amely az ehhez szükséges állami és uniós forrásokat kezeli, megszervezi és összehangolja a kivitelezéseket!

Az embereknek nem fideszes megszorítások kellenek, hanem rezsiSTOP!

MSZP