MTI/mszp.hu
2012. október 03. 10:54

Az MSZP öt vizsgálóbizottságot állítana fel a fővárosban

Öt vizsgálóbizottságot hozna létre az MSZP fővárosi frakciója, amelyek egyebek között a busztendert és a 4-es metró építkezését vizsgálnák.

Horváth Csaba frakcióvezető a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a 2010 októbere utáni beruházásokat, a BKV és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) busztenderét, a 4-es metró építését, a Petőfi Sándor utcának a Budapest Szíve program keretében történt felújítását és a csatornázással kapcsolatos "anomáliákat" vizsgálnák.     

Kifejtette: a 2010 októbere utáni beruházásokat vizsgáló bizottság állandó lenne, a másik négy testület az adott ügyek vizsgálatának befejezése után megszűnne.
    
A BKK busztenderét azért vizsgálnák, mert szerinte a Mercedes buszokra írták ki a tendert és drágább ajánlatot fogadtak el. A 4-es metró évek óta 71 százalékos készültségben van, a belvárosi Petőfi Sándor utca pedig pár év után megsüllyedt - indokolta a bizottságok felállítását.     

A Vidám Park bezárásáról Horváth Csaba azt mondta, hogy ez Tarlós István főpolgármester "szájhősködésének" a következménye, és úgy akarják bezárni, hogy az állatkert bővítéséhez, vagy a Vidám Park elhelyezéséhez nem biztosítanak forrásokat.     

Mint mondta, egy dokumentum szerint a fővárostól 50 milliárdot vesz el az állam, ami egy nagyságrenddel több, mint amennyi feladatot az állam átvett, a BKV-t pedig további 50 milliárdos megszorítás érné, ezért szerinte 2013-ban a főváros csődbe megy.