2012. január 31. 10:47

Az MSZP Pedagógus Tagozatának közleménye

A Magyar Szocialista Párt Pedagógus Tagozata tiltakozik közel 10.000 érettségire készülő magyar diák nyugodt felkészülésének oktalan és indokolhatatlan megzavarása miatt!

Az Orbán-kormány végrehajtói, a kormányhivatalok az államosítás első fázisában 214 iskola igazgatójának kinevezését visszavonták. Az új igazgatók megbízásáig tartó eljárással éppen abban az időszakban gerjesztenek zavart, indulatokat és félelmeket az iskolákban, amikor gyermekeink számára a nyugalom mindennél fontosabb lenne! Életük első nagy megmérettetése előtt állnak, joguk van a nyugodt, koncentrált felkészüléshez és a gondos felkészítéshez! Megzavart, elbizonytalanított nevelőtestületeknek kell a tanulmányok utolsó, legfontosabb fázisában, az érettségi előtt alig három hónappal útnak indítani diákjainkat az életbe azoknak a tanároknak, akik saját jövőjük miatt is aggódni kényszerülnek éspedig jó okkal!

Milyen tapasztalatokkal lép be a felnőtt élet kapuján az a fiatal, aki azt látja, hogy tanárainak nem jár a jogbiztonság? Milyen valós indokot tudnak felhozni a kormányhivatalok arra, hogy a pályázat útján elnyert, határozott idejű igazgatói kinevezéseket önhatalmúlag, generálisan visszavonták - még azoktól is, akiket alig egy éve neveztek ki?

Ahol nincs jogbiztonság, ott ennek tudása és tapasztalása is belekerül maturáló diákjaink tarisznyájába.

De ezért a keserves tudásért NEM A PEDAGÓGOSOK VISELIK A FELELŐSSÉGET!
 
az MSZP Pedagógus Tagozata