mszp.hu | közlemény
2016. február 11. 10:23

Az MSZP Pest Megyei Területi Szövetség nyilatkozata

Az MSZP Pest Megyei Területi Szövetség nyilatkozata
A Magyar Szocialista Párt Pest Megyei Területi Szövetsége támogatja a pedagógusok 2016. február 13-ára szervezett demonstrációját. A megyei helyi szervezetek tagjai ott lesznek a Kossuth téren , hogy jelenlétükkel is kifejezzék felháborodásukat a kormány oktatási politikája miatt.

Látható, hogy a kormány az érdemi változtatás helyett a halogató , a tömegek lecsendesítését szolgáló, a 13-i demonstráció megakadályozását célzó kerekasztalt hívott össze.

Tiltakozunk a kormány ez irányú magatartása ellen és maximálisan támogatjuk a pedagógus társadalom követeléseit , mert a gyermekeink, az unokáink jövője forog veszélyben.

Az oktatásban rendszerszintű gondok, problémák vannak , melyet a kormány felelőtlen intézkedései okoztak. A diktatúra kiépítését lehetővé tevő „társadalom lebutítást” nem fogadjuk el, a fejlődéshez , a jövő építéséhez kiművelt emberfőkre van szüksége Magyarországnak.

Követeljük, hogy az oktatástól elvont milliárdokat azonnal szolgáltassák vissza az ágazatnak, s a KLIK által felhalmozot adósságokat a felelősökkel fizettessék vissza , mert ellehetetlenül gyermekeink oktatása.

Követeljük a KLIK azonnali megszüntetését , s az iskolák , intézmények és jogok valamint források visszaadását a helyi ismeretekkel rendelkező önkormányzatoknak.

Szentendre 2016. február 11. Trenka István
MSZP Pest Megyei Ter.
Szöv.elnöke