mszp.hu | Belföld
2020. december 19. 18:08

Az MSZP reagálása Orbán Viktor mai bejelentésére

Az MSZP reagálása Orbán Viktor mai bejelentésére
A miniszterelnök legújabb adventi üzenete: „Senki ne reménykedjen, a Fidesz-rezsim továbbra sem segít a megélhetési gondokkal küzdő embereken!”

Semmit!

Szégyen, hogy az ország kőgazdag miniszterelnöke ennyire érzéketlen! Nem veszi észre, hogy az emberek többsége tisztességgel megélni és túlélni akar, nem pedig hitelt felvenni a lakásfelújításhoz! Még mindig nem érti, hogy nem az van bajban, aki az otthonának a renoválását tervezi, hanem az, akinek nincs munkája, üres a zsebe és üres a kamrája! A luxusban élő miniszterelnök nem látja az emberek valódi, mindennapos gondjait. Azt hiszi, hogy a legnagyobb gond most a síelés elmaradása meg a lakásfelújításhoz kapcsolódó hitelfelvétel!

A napi megélhetést például az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése segíthetné. Vagy az álláskeresési támogatás emelése. Mondhatta volna azt is, hogy megduplázzák a családi pótlékot, vagy egyszerűen csak olyan olcsón adják az energiát, amennyibe az valójában kerül. Szólhatott volna akár arról is, hogy végre abbahagyják a 100%-os táppénz körüli szerencsétlenkedést, vagy éppen nem vezetik be a kata szerint adózó vállalkozásokat érintő megszorításokat.

De nem!

Orbán Viktor és kormánya most is csak a tehetősebbeknek segít, és még ezt is mások zsebéből teszi! A hitelmoratórium meghosszabbítása ugyanis egy fillérjébe sem kerül, az önkormányzatokat pedig az iparűzési adó megfelezésével tovább vérezteti, és ne legyenek kétségeink: a fideszes vezetésű települések majd megkapják az elvont gépjárműadót, sőt még több támogatást is, az ellenzékiek pedig fulladjanak bele pénztelenségbe.

Dráma, hogy Orbánt még ebben a helyzetben is csak a bosszú vezérli!

Pitiáner és felelőtlen magatartás, hogy Orbán Viktor a válságkezelés helyett továbbra is csak a saját önkényuralmi rendszerének megerősítésével van elfoglalva! Ezért fogjuk elzavarni.

Tóth Bertalan,
az MSZP társelnöke, frakcióvezető

Kapcsolódó párttagok