MTI/mszp.hu
2011. október 15. 13:42

Az MSZP szerint a városvezetés tönkreteszi Budapestet

Az MSZP szerint a fideszes városvezetés alatt a főváros tönkremehet, ezért az ellenzéki párt "vészjelzésként" egy elektronikus kiadványt tett közzé. A Fekete Könyv címet viselő kötetet Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakcióvezetője mutatta be szombaton.

A politikus szerint a Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester vezette városvezetés az első évében 191 rossz döntést hozott, és 79 ígéretét szegte meg; a CD-formátumban kiosztott és az interneten is közzétett könyv ezeket veszi sorra.

Töltse le a Fekete Könyv - Budapest tönkretétele első kötetét!

Horváth Csaba szerint a rossz döntések és megszegett ígéretek a főváros kifosztásáról, szétdarabolásáról, megalázásáról, megfélemlítéséről, szociális, egészségügyi, oktatási és kulturális katasztrófájáról szólnak, és - mint fogalmazott - minden hétköznap egy pofont jelent a budapestieknek.

Az ellenzéki politikus a városvezetés tevékenységét jellemezve káoszról és rombolásról beszélt, és azt mondta: leállították a fejlesztéseket, ezek között a 4-es metró második szakaszát, továbbá az út- és hídfelújításokat.

Horváth Csaba "egy-ügyűnek" nevezte a főváros szociálpolitikáját, és paradoxonnak mondta, hogy az "üldözött hajléktalanok nélkül nem is lenne a Fidesznek szociálpolitikája". Véleménye szerint a teljes érzéktelenséget jelzi, hogy a díjhátralékosokat segítő közalapítványt megszüntették, így idén 69 ezer család kerül bajba. Jelezte azt is, hogy ma Budapesten 300 ezer családnak van díjhátraléka.

Véleménye szerint a városvezetés addig kiabálta, hogy Budapest csődben van, hogy egy év alatt "a kormánnyal karöltve" tényleg előállították a csődveszélyt.

Horváth Csaba szerint a kormány a hibás gazdaságpolitikát Budapest vagyonával akarja "kipótolni", például az egészségügyi vagyonnal. Ezzel összefüggésben ugyanakkor idézte a főpolgármester egyik nyilatkozatát, amely szerint ingyenes ingatlan- és eszközátadás nem létezhet.

Az ellenzéki politikus biztosnak mondta azt is, hogy a kormány az idén már nem fogja 77 milliárd forinttal kisegíteni a BKV-t.

Horváth Csaba közölte, a Fekete Könyv első kötete után már készül a második, és az a "Dörner-üggyel" indul. (Az Új Színház élére Dörner Györgyöt nevezte ki a városvezetés.) Az MSZP az újságíróknak kiosztott sajtóanyagban "Európában példa nélküli és megbotránkoztatást keltő nyilas színház" létrehozásáról ír. A politikus arról is beszélt, hogy tudomása szerint az Új Színház nem az utolsó az ebben az évben "lefejezendő" színházak között.

További információk a Fekete Könyv weboldalán!