Az MSZP szerint jelentős leépítésre készül a szekszárdi kórház

Az MSZP szekszárdi elnöke szerint 300 fős létszámleépítésre készül a Tolna Megyei Balassa János Kórház; az intézmény vezetője cáfolta, hogy létszámcsökkentést terveznek.

Kurtyán Ferenc, a szocialista párt szekszárdi elnöke szerdán sajtótájékoztatón azt mondta, hogy tavaly decemberben 100 ember határozott idejű munkaszerződését nem hosszabbították meg, idén az első negyedévben további 200 főt, köztük fizikai dolgozókat, ápolókat küldenek el.  
    
Csökkenteni akarják a munkabéreket, az elküldött dolgozókat éhbérért vissza lehet irányítani a kórházba ugyanarra a feladatra - tette hozzá. Az MSZP-s politikus kérdésre válaszolva azt mondta, "a kórházhoz közel álló, magukat megnevezni nem kívánó emberektől származik az információ".
    
Muth Lajos, a kórház igazgatója az MTI megkeresésére közölte: nem történt tavaly év végén leépítés, és nem is terveznek létszámcsökkentést. Közel 1700 fő dolgozik a kórházban, előfordul, hogy nyugdíj mellett megbízási szerződéssel dolgozók, vagy részmunkaidősök befejezik a munkát, de létszámleépítés nem történt - húzta alá.