mszp.hu | Belföld
2024. március 25. 10:08

Az MSZP szociáldemokrata, patrióta pártként az emberek érdekeit képviseli

Az MSZP szociáldemokrata, patrióta pártként az emberek érdekeit képviseli
Az MSZP tudatosan maradt ki az ellenzéki pártok közti csatározásokból, a józan észt képviselve igyekszik megoldást találni a nézeteltérésekre. Komjáthi Imre társelnök, országgyűlési képviselő péntek este az ATV Voks című műsorában ellenzéki együttműködésről, az MSZP céljairól, valamint a debreceni akkumulátorgyárról is beszélt.

Az MSZP nem hónapok óta, hanem évek óta kezdeményezi az ellenzéki pártok együttműködését, Komjáthi Imre már 2022 októberében a közös munka fontosságáról tartott beszédet. Ez pedig mind az önkormányzati munkára, mind az európai parlamentire is vonatkozott. Az MSZP összes vezetője most is azért tevékenykedik, ha teljes ellenzéki nem is, de egy baloldali lista létrejöjjön. Már 2023 januárjában tárgyalóasztalhoz hívta az MSZP a többi pártot, erről azóta sem mondott le.

Komjáthi Imre kiemelte, az MSZP az ellenzéki sárdobálás közben mindig megmaradt a józan észnek, a józan hangnak, a nyugalom szigeteként tart ki, míg ráébred a többi párt arra, hogy együttműködésre van szükség. A nyugalom azonban nem egyenlő az unalommal, a párt mindvégig az utcán volt, az emberekkel beszélgetett, hiszen nem lájkokra, rajongókra és sztárfotókra van szükség, hanem arra, hogy a választókkal legyenek napi kapcsolatban a pártok.

A szocialista társelnök elmondta, pártja támogatottsága 5 százalék körül mozog, kemény kampánnyal és sok munkával Tüttő Kata bejuthat az Európai Parlamentbe, hogy ott is azt a patrióta szociáldemokrata politikát képviselje, mint Magyarországon. Ha az MSZP-nek ezért végül egyedül kell küzdeni, akkor így fog tenni, erre is fel van készülve a párt.

Az MSZP, a DK és a Párbeszéd között vannak tárgyalások, a partnereknek azonban sok dolga van. Ilyen például, hogy mindenkinek fel kell ajánlania, meg kell mutatnia, mivel tud hozzátenni az együttműködéshez. Ilyen kérdésekben pedig nem csak a pártok százalékban kifejezett támogatottsága játszik szerepet, hanem rengeteget számít, hogy kinek mennyi aktivistája van, mennyire erős a szervezeti felépítése, mennyire beágyazott vidéken és szerte az országban. Mindezekben pedig az MSZP továbbra is kiemelkedő.

Az MSZP továbbra is a nevéhez méltó szociáldemokrata, patrióta párt, aki az elmúlt 14 évben már más hangsúlyt ütött meg, ez jól lekövethető olyan törekvéseken is, mint a határon túli magyarságért való kiállás.

A műsorban szóba került a csütörtöki, debreceni CATL-akkumulátorgyárról szóló tárgyalás is, melyen részt vett Komjáthi Imre is. Elmondta, a Fidesz méri, miképp hat a támogatottságára az üzem épülése, és elmondható, erősen rombolja a kormánypárti polgármester renoméját, hogy a helyi lakosok megkérdezése nélkül, egy 40 aranykoronát érő termőföldön nem magyar búza nő, hanem akkumulátorgyár.

A gyárról szóló tárgyaláson az volt tapasztalható, hogy a CATL képviselői stratégiát váltottak, már nem csöndben, mosolyogva a hátsó sorból nézték ezt, hanem a nyilvánosság kizárásával, az ellenzéki pártokat bevonva pártpolitikai kérdést próbáltak csinálni az ügyből. Komjáthi Imre elmondta, a cég jogi képviselője azt a jogát is megkérdőjelezte, hogy miért áll ki a civilek mellett egy országgyűlési képviselő. Az MSZP társelnöke szerint neki és pártjának pontosan az a dolga, hogy kiálljon azokért, akiket egy tőkeerős cég el akar nyomni.

Kapcsolódó párttagok