2011. december 27. 19:42

Az MSZP szolidáris a sajtószabadság minden áldozatával

A Magyar Szocialista Párt megdöbbenéssel értesült arról, hogy a közmédiumok fölé állított MTVA azonnali hatállyal felmondott két, a Magyar Televízió óbudai székháza előtt 17. napja éhségsztrájkoló szakszervezeti vezetőnek.

Az MSZP számára a felmondás ténye és módja egyformán elfogadhatatlan.

Elfogadhatatlan, mert a véleménynyilvánítás szabadsága egy demokratikus jogállamban minden állampolgárt meg kell, hogy illessen. Ugyanilyen elidegeníthetetlen joga minden magyar állampolgárnak a munkaviszonyában beállt változásokkal kapcsolatos korrekt munkáltatói tájékoztatás, amit jelen esetben az MTVA nyilvánvalóan és jóvátehetetlenül elmulasztott.

A tisztességes közmédiáért sztrájkolók kirúgásával a kormány újabb kést döfött az ezer sebből vérző Magyar Köztársaságba. Nagy Navarro Balázs és Szávuly Aranka erőszakos eltávolítása azonban szimbolikus: felmondólevelük nem az ő, hanem vezetőik és kinevezőik alkalmatlanságának bizonyítéka.

A Magyar Szocialista Párt szolidáris a magyar sajtószabadság minden áldozatával. A közmédiából elbocsátott, emberi és szakmai mivoltukban megalázott újságírókkal és mindenekelőtt a kiegyensúlyozott és sokszínű tájékoztatáshoz való joguktól megfosztott magyar emberekkel.