2012. június 21. 12:33

Az MSZP szolidáris a szenvedőkkel

Az MSZP szolidáris a kormány egészségügyi megszorító intézkedései miatt szenvedőkkel, és követeli, hogy a stadionépítésre, valamint a Kossuth téri átalakításra szánt költségvetési forrásokat azonnal csoportosítsák át a daganatos- és szívbetegellátás folyamatosságának biztosítására!

Elfogadhatatlan, hogy az egészségügyben a rákbetegek után szívbetegek kárára folytatódik az esztelen spórolás. Áprilistól a legtöbb vérnyomáscsökkentő gyógyszer többe kerül a patikában, s a szakma tiltakozása ellenére az életmentő szívkatéteres eljárásoknál is bevezetik a sorbaállást.

Hazánkban a rosszindulatú daganatok mellett a szívbajok, ezen belül is az infarktus szedik a legtöbb áldozatot. Az Orbán-kormány intézkedései sorsukra hagyják ezeket a betegeket, elvéve tőlük a gyógyulás esélyét is. A Fidesz rendezőelve az egészségügyben is érvényesül: aki beteg, az annyit is ér.

A Magyar Szocialista Párt szolidáris a szenvedőkkel és követeli, hogy a stadionépítésre, valamint a Kossuth téri átalakításra szánt költségvetési forrásokat azonnal csoportosítsák át az egészségügy égető problémáinak megoldására!

Mesterházy Attila,
elnök-frakcióvezető