Az MSZP szolidáris a szociális dolgozókkal

Az MSZP a Szociális Munka Napja alkalmából is köszönetét fejezi ki a területen dolgozók nap mint nap elvégzett áldozatos munkájáért. A szociális munkások ma még utcai demonstráción tüntetnek az őket megalázó helyzetbe hozó kormány ellen, de már a decemberi sztrájkra készülnek. Az MSZP szolidaritásáról biztosítja az ágazatban dolgozó munkavállalókat.

Miközben a második Orbán-kormány tízmilliárdokat vett el a szociális területtől, évek óta nem hajtott végre bérfejlesztést és a kafetériajuttatásokat is megvonta, hivatalba lépése óta nem hajlandó szóba állni a szociális szakma képviselőivel. A szociális területen évről-évre csökkennek a reálkeresetek, a jövedelmek 30-35 százalékkal alacsonyabbak, mint az egészségügyben és mára legalább 50 százalékkal a versenyszféra bérszínvonala alá zuhantak. Mindezek miatt folyamatos az elvándorlás és az utánpótlás sem megoldott.

Az MSZP továbbra is azt várja, hogy a szociális szféráért felelős Balog Zoltán haladéktalanul üljön tárgyalóasztalhoz az ágazat érdekegyeztető szervezeteivel, és a javaslataik alapján kezdjen hozzá kármentéshez!

Az MSZP kormányra kerülve sem fog megfeledkezni azokról, akiknek a munkájára minden korábbinál nagyobb szüksége van Magyarországnak, hiszen immár több mint négy és félmillió létminimum alatt élő ember szorul a segítségükre. Ezért növelni fogjuk a szociális szférában dolgozók béreit és újra megteremtjük a társadalmi párbeszéd demokratikus rendszerét.

Korózs Lajos
elnökségi tag