2012. június 05. 22:29

Az MSZP szolidáris Schweitzer Józseffel

Felháborodással fogadtuk az újabb antiszemita támadásról szóló hírt, amely szerint a nyílt utcán szidalmazták a nyugalmazott országos főrabbit. A Magyar Szocialista Párt szolidáris Schweitzer Józseffel és mindazokkal, akiket az elmúlt hetekben, hónapokban hasonló inzultus ért.

Az ilyen aljas; vallási, etnikai vagy bármely másik kisebbség ellen irányuló erőszakos cselekményeket elfogadhatatlannak tartjuk, és a lehető leghatározottabban elutasítjuk. A Népszabadság újságírója elleni tegnapi, illetve a Schweitzer József elleni mai támadás egyértelmű bizonyítékai annak, hogy a magyar Országgyűlésben a jobboldal és a szélsőjobboldal által szabadjára engedett zsigeri indulatok nem állnak meg a Tisztelt Ház falainál. Fentiek tükrében szomorú bizonyítékai annak is, hogy súlyos tévedés volt a kormánypártoknak tegnap lesöpörni a szélsőséges megnyilvánulásokat szankcionáló parlamenti etikai bizottság felállításáról szóló szocialista előterjesztést. A Magyar Szocialista Párt ezért továbbra is fenntartja a javaslatát.

Reméljük, a történtek a kormánypártokat is rádöbbentették: csak a fasiszta indulatokkal szembeni közös és határozott kiállás parancsolhat megálljt a szavak után már tettekben is megnyilvánuló gyűlöletnek.

Mesterházy Attila,
elnök-frakcióvezető