mszp.hu | Belföld
2024. június 19. 16:33

Az MSZP támogatja a munkahelyi hőségprotokoll bevezetését

Az MSZP támogatja a munkahelyi hőségprotokoll bevezetését
Az MSZP támogatja a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) javaslatát, mely szerint hőségprotokollra van szükség a munkahelyeken. A Magyar Szocialista Párt következetesen kiállt eddig is a munkavállalók jogai mellett, így teszünk most is, hiszen a dolgozók életének és egészségének a védelme kiemelten fontos.

A MASZSZ egy munkahelyi hőguta és hőstressz megelőzési terv, hőségprotokoll kidolgozását kezdeményezte, valamint ennek szerződésbe építését, emellett gyakoribb hatósági ellenőrzést is javasoltak. Az MSZP egyetért a kezdeményezéssel és támogatja azt.

Az MSZP kiáll a dolgozók érdekei mellett, ahogy eddig is számos javaslattal éltünk a munkavédelem és a magyar dolgozók védelme terén. Kezdeményeztük, hogy a kormány stratégiai partnerséget kössön a munkavállalókkal, így garantálva a dolgozók jogait és biztonságát. Javasoltuk, hogy ne kaphassanak se állami, se európai uniós támogatást olyan cégek, amelyek súlyosan megsértik a munkavédelmi és munkaügyi törvényeket, szabályokat.

A kormány leépítette a munkavédelmi rendszert, ezt mutatja, hogy az elmúlt 14 évben harmadára esett vissza a munkavédelmi és munkaügyi ellenőrök száma. Már nem kötelező a munkavédelmi oktatás, ahogy a munkaegészségügyi és alkalmassági vizsgálatok sem.

A dolgozók egészségét meg kell óvni, legyen szó védőfelszerelésről vagy hőségriadóról, az élet védelmének elsődlegesnek kell lennie. Amennyiben a munkáltatók ezt nem értik meg, a kormánynak kell közbeavatkozni!

Komjáthi Imre országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke

Kapcsolódó párttagok