Az MSZP támogatja a sztrájkoló pedagógusok kérését: szerdán álljon le az ország öt percre!

A Fidesz-kormány gyűlöli azokat, akik ki mernek állni az igazukért, ezért megpróbálja őket megbüntetni. Ez történik most a fizetésmegvonással fenyegetett pedagógusok esetében is.

MSZP szerint a kormány tagjainak nem retorziókon kellene törniük a fejüket, hanem azon, hogyan adjanak több pénzt az oktatásra, és miként tudják teljesíteni sok ezer pedagógus szakmai követeléseit. A pedagógusok ugyanis nem magukért, hanem a tanítványaikért és azok szüleiért, Magyarország jövőjéért küzdenek.

Az Orbán-kormány minisztereinek és államtitkárainak nincs sem politikai, sem erkölcsi alapjuk arra, hogy a rendre és törvényességre hivatkozzanak. A rendet és a törvényességet ugyanis éppen a Fidesz-kormány ássa alá hazudozásával, kapkodásával, rossz kormányzásával.

Az MSZP támogatja a sztrájkoló pedagógusokat, diákokat, szülőket, és mindenkit, aki szembefordul a magyar társadalmat kizsigerelő Fidesszel. Szolidárisak vagyunk a Pedagógusok Szakszervezetének kékszalagos akciójával és egyetértünk a felhívás üzenetével: ha nem működik az iskola, semmi nem működik az országban!

Az MSZP csatlakozik a tanárok akciójához. Arra kérünk mindenkit, hogy szerdán szüntesse be öt percre a munkát, és tűzze ki a szolidaritás jeleként a kék szalagot!

Tóbiás József
az MSZP elnök-frakcióvezetője

Az MSZP közleménye

2019-07-26 16:03

Kapcsolódó párttagok