Az MSZP támogatja a Transparency International kezdeményezését

A Magyar Szocialista Párt elnöke üdvözli a Transparency International Magyarország korrupcióellenes kezdeményezését. A párt elfogadja, támogatja, Mesterházy Attila elnök pedig aláírja a szándéknyilatkozatot.

Az MSZP elkötelezett a politikai pártok átlátható, törvényes és tisztességes működését biztosító jogszabályi környezet kialakítása mellett. Erre vonatkozóan az elmúlt időszakban számos alkalommal konkrét javaslatokat, törvénymódosítási indítványokat fogalmazott meg a párt. Az MSZP támogatta a Transparency International és más civil szervezetek által kidolgozott javaslatokat és kezdeményezéseket is, amelyeket azonban a kormánypártok ellenállása miatt mindeddig nem sikerült megvalósítani.

A szocialista párt továbbra is bízik abban, hogy ezen a téren érdemi előrelépés történhet, és az európai normáknak megfelelő, a pártok működésének átláthatóságát biztosító szabályozás alakítható ki. Ezt szolgálja a Transparency International mostani kezdeményezése is. Ezért az MSZP elvárja, hogy a többi, az európai parlamenti választáson induló párt is támogassa ezt, és mindannyian csatlakozzanak az aláírókhoz.

MSZP