mszp.hu | Belföld | Budapest Pest megye
2015. november 04. 09:52

Az MSZP támogatja Pest megye önálló régióvá válását

Az MSZP támogatja Pest megye önálló régióvá válását
Az MSZP Pest Megyei Területi Szövetsége támogatja Pest megyének a Közép-Magyarországi Régióból való kiválását, és önálló régióvá válását. Az új régió kialakítását csak a meglévő megyehatár mentén tudjuk elképzelni.

Bízunk benne, hogy a kormány az önálló régió kialakításáig is folytatja a szocialisták korábbi gyakorlatát, amely szerint hazai forrásból kell segíteni a Budapest és Pest megye közötti különbségek kiegyenlítését. Kérjük, hogy a kormány gyorsítsa fel az M0-s körgyűrű és a megyébe tervezett gyorsforgalmi utak építését, ezzel is segítve, hogy a 2020 utáni uniós forrásokat munkahelyteremtésre lehessen fordítani.
 
Az MSZP Pest megyei Szervezete azzal a kéréssel fordul a kormányhoz és az európai parlamenti képviselőkhöz, hogy -felülemelkedve a politikai vitákon - dolgozzanak azon, hogy az önálló Pest megyei régió több forrást kapjon az Európai Unió 2020 utáni fejlesztési ciklusában. A tervezésnél kiemelt figyelmet kell fordítani a települési utak fejlesztésére, felújítására, a munkahelyek számának növelésére, a bölcsődék és óvodák bővítésére, az egészségügyi centrumok fejlesztésére, a közösségi közlekedés színvonalának emelésére, valamint az agglomeráció és a megye peremterületei között meglévő óriási különbségek kiegyenlítésére.
 
Trenka István,
elnök,
MSZP Pest megyei Területi Szövetség