mszp.hu | Belföld
2022. július 04. 22:03

Az MSZP tanulmányi táborok támogatását javasolja

Az MSZP tanulmányi táborok támogatását javasolja
Az MSZP iskolai tanulmányi táborok támogatásáról szóló javaslatot nyújt be - mondta Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, az MSZP pártigazgatója hétfői online sajtótájékoztatóján.

A képviselő kifejtette: "egy patrióta szociáldemokrata közösségnek" nagyon fontos a nemzeti kincs védelme, a természeti örökségekért folytatott küzdelem, és nagyon fontos az is, hogy a jelen nemzedékei, a fiatalok, a diákok megfelelő körülmények között tudjanak üdülni, pihenni a tanév során.

Úgy vélte, nagyon sok család nem teheti meg, hogy akár csak egyetlen napra is eljusson a Balatonhoz vagy bármely tóhoz, strandhoz, vízparthoz. Ezért "mi azt a javaslatot tesszük", hogy a Nemzeti Tanterv részeként egy tanévben öt egybefüggő tanítási napot valamely üdülőhelyen töltsenek el a diákok, májusban, júniusban a tanévzárásig vagy szeptemberben - magyarázta. Hozzátette: az intézményvezetők megkapnák a lehetőséget, hogy eldönthessék az időpontot, de öt egybefüggő tanítási napot üdüléssel, pihenéssel, táborozással kellene tölteniük a diákoknak.

Közölte: az MSZP egy országgyűlési határozati javaslat keretében a magyar kormányt hatalmazná fel arra, hogy forrást biztosítson az intézmények számára, azaz minden intézmény megkapná ezt a támogatást, hogy ne a diákoknak és ne a szülőknek kelljen állniuk ezt a költséget. A javaslat negyedik osztálytól tizenegyedik osztályig kínálná ezt a lehetőséget az általános és középiskolák számára - fűzte hozzá.

Molnár Zsolt kitért rá: meg fognak küzdeni ezért a javaslatért, mint ahogy megküzdöttek azért is, hogy az Alkotmánybíróság előtt csatát nyerjenek a Balaton 30 méteres védősávjával kapcsolatban.

Kapcsolódó párttagok