Az MSZP tiltakozik eszközök átadása miatt Nyíregyházán

Az MSZP szerint igaztalan utólagos nyilatkozattételre kötelezik Nyíregyháza érintett oktatási intézményeit az iskolai eszközök átadása ügyében - mondta Jeszenszki András, az MSZP nyíregyházi alelnöke kedden sajtótájékoztatón a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen.

A Hír24 szerint bútorokat és számítástechnikai eszközöket vitt el a Klik nyíregyházi iskolákból a saját irodája berendezéséhez a múlt héten. A Klik erre reagálva közölte, használaton kívüli, raktáron lévő informatikai eszközöket és irodai berendezéseket kapott a nyíregyházi tankerület ideiglenes használatba, a hírportál szerint viszont volt, hogy teljesen új, használatban lévő berendezési tárgyakat foglaltak le.

Jeszenszki András elmondta: az informatikai eszközöket és bútorokat irodája berendezéséhez elvivő Klik tankerületi munkatársai olyan nyilatkozatot írattak alá utólag az iskolák igazgatóival, miszerint "önkéntes felajánlás" történt részükről az átadásnál.

Hozzátette, hogy amellett az igazgatók "szájkosarat" is kaptak, nem nyilatkozhatnak semmilyen kérdésben.

Nagy László, az MSZP nyíregyházi városi elnöke arról beszélt, hogy "az 1950-60-as évek sötét korszakát idéző iskola-irányítási rendszer van alakulóban, újra politikai hadsereget ültetnek az oktatási intézmények nyakába".