mszp.hu | Belföld, Külföld
2020. március 18. 17:44

Az MSZP több javaslatát is megvalósítják

Az MSZP több javaslatát is megvalósítják
Dr. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke reagálása Orbán Viktor bejelentésére
A Magyar Szocialista Párt számára továbbra is a magyar emberek élete, egészsége és megélhetésének biztonsága a legfontosabb.
 
Éppen ezért minden olyan kormányzati intézkedést támogatni tudunk, és támogatni fogunk, amely a koronavírus terjedésének akadályozását szolgálja, és amely a koronavírus-járvány nyomán kialakuló gazdasági és társadalmi válság hatásait mérsékli.
 
Üdvözöljük, hogy a kormány a mai döntésével az MSZP több javaslatát is megfogadta, így üdvözöljük a hiteltörlesztések felfüggesztését, valamint a járulékfizetések részleges felfüggesztését.
 
A meghozott intézkedések ugyanakkor nem elegendőek, hiszen azokat a gazdaság más szektoraira is ki kell terjeszteni, és nem maradhatnak segítség nélkül a társadalom más csoportjai, így a nyugdíjasok, és a szociális ellátásban részesülők sem.
 
Elvárjuk, hogy a kormány megvédje azokat az embereket, akik a válságban elveszítik megélhetésüket.
 
Éppen ezért az MSZP azt javasolja, hogy a munkanélküli ellátás időtartama emelkedjen kilenc hónapra, a jelenlegi három hónapról, és az álláskeresési járadék nettó összege minden esetben érje el a 100.000 forintot.
 
Az MSZP továbbra is azt javasolja, hogy a kormány vezessen be elbocsátási moratóriumot a legnagyobb foglalkoztató és hatalmas nyereséget elkönyvelő multinacionális nagyvállalatoknál.
 
Az MSZP továbbra elvárja, hogy a Kormány vonja be a döntések előkészítésébe a szakszervezeteket és a munkaadói érdekképviseleteket,
 
Az MSZP az idős korosztály védelme érdekében szükségesnek tartja a nyugdíjak emelését, és nyugdíjprémium kifizetését, valamint az energiaárak azonnali csökkentését.
 

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21

Kapcsolódó párttagok