Klubrádió | Belföld | Botka László
2017. július 29. 09:41

Az MSZP több politikusa is felsorakozott Botka László mögé

Az MSZP több politikusa is felsorakozott Botka László mögé, de maradtak a háttérben olyanok, akik a Botka féle stratégia és választási esélyek elrontását dolgoznak - így fogalmazott a Klubrádiónak Ujhelyi István, az MSZP alelnöke.
Az európai parlamenti képviselő a Megbeszéljük erről annak kapcsán beszélt, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje a héten a 168 órának adott nyilatkozatában úgy fogalmazott, nem tűri el pártjában az árulást és a Fidesszel való kollaborációt. Ezt az MSZP-s kiszivárogtatásokkal és párttársa, Molnár Zsolt ötleteivel kapcsolatban mondta Botka László.
 
Ujhelyi István szerint van néhány ember a pártban, akik az elmúlt 2 hónapban a háttérből, névtelenül nyilatkozva, újságírókat győzködve folyamatosan azon dolgoztak, hogy valamilyen érdekből kifolyólag rontsák az MSZP választási esélyeit. A párt alelnöke hozzátette: Botka László szabadsága után, még a közeljövőben kiáll a nyilvánosság elé azzal, kik és mivel ártottak a pártnak. 
 
Arra a felvetésre, hogy a pártot a Gyurcsány Ferenc megítélése osztotta meg, azt mondta, apró kis részletkérdés, hogy Gyurcsány Ferenccel hogyan lehet megállapodni a közös választási szövetség létrehozásáról. A törésvonal tehát sokkal súlyosabb annál, mint hogy lesz-e együttműködés a DK elnökével, vagy sem. Hiszen az a kérdés, kik azok a pártban, akik a választási győzelemre játszanak, és kik azok akik esetleg más érdekeket képviselnek.