2011. március 16. 10:24

Az MSZP töretlenül bízik a magyar katonák tisztességében

A Magyar Szocialista Párt elismeréssel adózik a Katonai Ügyészségnek, amely ma sajtótájékoztatón jelentette be, hogy benyújtja a vádiratot a 2010. január elején Szekeres Imre honvédelmi miniszter utasítására tett - vesztegetést feltételező - feljelentés kivizsgálását követően.

A nyomozás feltárta a láncolatot és megállapította, hogy a hálózat 2001-ben szerveződött.

 Emlékeztetünk arra, hogy a Katonai Biztonsági Hivatal tárta fel az első láncszemet, amelyről a honvédelmi miniszter tájékoztatta az Országgyűlés Honvédelmi-és rendészeti bizottságát, valamint az akkori köztársasági elnököt. A Honvéd Vezérkar főnöke Tömböl László vezérezredes pedig nyilatkozatban ítélte el a gyanúba keveredett katonákat és méltatlansági eljárást indított ellenük.

A Magyar Szocialista Párt bizalommal van a Magyar Honvédség valamennyi tagja iránt. Nagyra értékeli, hogy a politikai célú lejárató kampány ellenére hűek esküjükhöz, egyenruhájukhoz. Magas színvonalon látják el feladatukat itthon és a külföldi missziókban. A Magyar Szocialista Párt a honvédelem kérdését - mint eddig - nemzeti ügynek tekinti, és továbbra sem kívánja kicsinyes politikai játszmák eszközévé tenni.