2011. május 11. 12:32

Az MSZP üdvözli a Helsinki Bizottság döntését

A Magyar Szocialista Párt üdvözli a Magyar Helsinki Bizottság döntését, amely szerint az Emberi Jogok Európai Bírósága elé viszi a Fidesz-KDNP-kormány által államosított magánnyugdíj-pénztári vagyon ügyét.

Az MSZP továbbra is elkötelezett az állampolgárok önrendelkezési jogának, illetve a magántulajdon szentségének tiszteletben tartása mellett. A magyar munkavállalók által megtakarított, mintegy 3000 milliárd forintos vagyon visszaszerzése érdekében népszavazást kezdeményezett, ennek elutasítása után jelenleg az Alkotmánybíróság jogorvoslatára vár.

A hazai és európai igazságszolgáltatási szervek eddigi és jövőbeni döntéseitől függetlenül az MSZP továbbra is fenntartja azt a korábbi vállalását, hogy amint lehetősége lesz, igazságot szolgáltat a jogszerűtlen államosítás elszenvedőinek: a jelenlegi nyugdíjtörvényt módosítja, a kárt szenvedett dolgozókat kárpótolja.

Az MSZP emellett továbbra is követeli, hogy a kormány adja vissza az emberek nyugdíjra félretett pénzét. "Hallasd a Hangod" című petíciójához, amely többek között a magántulajdon sérthetetlenségét és a nyugdíj-megtakarítások visszaadását tartalmazza, eddig már közel 400 ezren csatlakoztak.