2011. december 08. 11:49

Az MSZP üdvözli Fellegi Tamás lemondását

Az MSZP üdvözöli, hogy Fellegi Tamás vette a bátorságot és szembeszállt Orbán Viktorral. Üdvözöljük továbbá, hogy döntésével számára is nyilvánvalóvá vált, hogy vállalhatatlan a miniszterelnök és ”jobbkezének” ideológiája, gazdaságpolitikája. A döntése tehát jó, de sajnos nem a megfelelő miniszter mondott le. Az MSZP követeli, hogy Matolcsy György mondjon le, és a kormány haladéktalanul állítson fel önálló Pénzügyminisztériumot.

Különösen jól mutatja a fideszes szakpolitikusok ellenérzését az orbáni vízióval szemben, hogy korábban Olajos Pétert ”le kellett váltani” és Bencsik János is nemrég lemondott államtitkári posztjáról. Lassan már alig akad szakpolitikusa a minisztériumnak.

Ugyanakkor az MSZP értetlenül áll Fellegi Tamás lemondása előtt, hiszen a gazdaság szárnyal, új utak épülnek, Európa tőlünk tanul válságkezelést, gazdaságpolitikánk a világban csodálat tárgya. Ha minden ennyire csodálatos, akkor miért mond le Fellegi Tamás?

Külön kockázata az ügynek, hogy akkor ki fog tárgyalni az IMF-fel? Mivel Fellegi vezette volna a kormány delegációját – és Matolcsy persona non grata az IMF szemében –, így megtörténhet az a példa nélküli eset, hogy nem miniszter irányítja a magyar küldöttséget.

Az MSZP tehát üdvözli Fellegi Tamás miniszter úr jelzés értékű lemondását, de sajnos nem a megfelelő miniszter mondott le. Az MSZP követeli, hogy Matolcsy György mondjon le, és a kormány haladéktalanul állítson fel önálló Pénzügyminisztériumot.

Józsa István,
frakcióvezető-helyettes,
országgyűlési képviselő