mszp.hu | Belföld
2023. november 22. 11:13

Az MSZP új programja alternatívát kínál a választók számára

Az MSZP új programja alternatívát kínál a választók számára
A jövő évi választásokról, az ellenzéki együttműködés lehetőségéről, valamint az MSZP új programjáról is beszélt Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke az ATV kedd esti Egyenes Beszéd című műsorában.
Az MSZP „Rendszerváltást!” címmel mutatta be az új programját. A jövő évi uniós választásokon az ellenzéki pártoknak a jobb eredmény érdekében össze kellene fogni és közös listát kellene állítani, hiszen az ellenzéki pártok közötti rivalizálás rossz hatással lehet az önkormányzati választásokra is. 
 
Kunhalmi Ágnes elmondta, hogy egy magára valamit is adó ellenzéki párt egyszerre tesz ajánlatot európai és belpolitikai kérdésekre vonatkozóan is, hiszen jövőre nemcsak önkormányzati, hanem uniós választások is lesznek.  

Az MSZP társelnöke emlékeztetett, hogy a kormánypárt szuverenitásvédelmi törvénye is bizonyítja, hogy lényegében a szabad választások ellen, valamint az ellenzék ellehetetlenítése érdekében dolgoznak a kormány részéről, miközben az ellenzéki pártok is az egymás közötti rivalizálással vannak elfoglalva. 
 
Egy demokráciában a versengés természetes lenne, de ma egy olyan autoriter rendszerben élünk, ahol a Fidesz egységes táborával szemben az elaprózott ellenzék egymás közötti viszonyrendszerében nincs helye a versenynek. 
 
Kunhalmi Ágnes elmondta, hogy az MSZP álláspontja szerint ilyen nehéz helyzetben sem szabad feladni a küzdelmet, akik ma nem elkötelezettek a közös győzelem mellett, azokról elképzelhető, hogy már feladták a küzdelmet. 
 
Sem a Momentum, sem a DK nem tud egyedül szembeszállni Orbán Viktorral, ezért mindenkire szükség van a győzelemhez. Az MSZP társelnöke emlékeztetett, hogy a legutóbbi lengyel választások eredményei igazolják, hogy az ellenzék számára van remény.  
 
Muszáj lenne minél előbb kétoldali egyezségeket kötni a választásokon való együttműködés érdekében. Emellett filozófiára és új programra is szükség van. 
Az MSZP átment egy folyamaton, a párt szembenézett a múltjával és olyan programot tett le az asztalra, amely új filozófiát kínál a jogállamiság tekintetében, a társadalompolitikában és a gazdaságpolitikában is. 
 
Az MSZP társelnöke emlékeztetett, hogy kutatások szerint a párt növekedni tudott az elmúlt időszakban. Az MSZP kész az együttműködésre, megállapodásra más ellenzéki pártokkal, de ha az ellenzéki összefogástól mások elzárkóznak, akkor a pártnak önállóan is kell ajánlatot tenni a választók számára. 

Kapcsolódó párttagok