mszp.hu | Belföld
2024. február 15. 07:26

Az MSZP újabb 25 ezer konzultációs ívet juttatott el az aHanghoz

Az MSZP újabb 25 ezer konzultációs ívet juttatott el az aHanghoz
Az MSZP további 25 ezer konzultációs ívet gyűjtött össze, így összesen már több mint 100 ezer kérdőívet adott át a gyűjtés kezdeményezőinek – erről beszélt Kunhalmi Ágnes és Tüttő Kata a kedd délelőtti sajtótájékoztatón az aHang központjában.
Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke elmondta, hogy ezúttal 25 ezer darab konzultációs ívet hoztak Tüttő Katával közösen az aHang irodájába. Az MSZP társelnöke emlékeztetett, hogy legutóbbi alkalommal több mint 80 ezer kérdőívet adtak át a szervezőknek, az MSZP tagjai, aktivistái, szimpatizánsai, pedig több mint 10 ezer darabot juttatattak el közvetlenül is az aHang központjába. Az MSZP hálózatán keresztül így több mint 100 ezer konzultációs ív jutott el az aHang mozgalomhoz. 
 
Nagy szerveződés árán jöhetett mindez létre. Köszönet jár az állampolgároknak, a párttagoknak, az aktivistáknak és a kezdeményezőknek, az aHangnak is – mondta Kunhalmi Ágnes. 
Az MSZP társelnöke elmondta, hogy nem fejeződik be az akció, aki még szeretné, továbbra is eljuttathatja az MSZP pártirodáiba a konzultációs íveket. 
 
A politikai élet dübörög és az MSZP folyamatosan gyűjti az álírásokat az ellenzéki pártok közös indulása érdekében, hiszen közös indulás esetén legyőzhető lenne a Fidesz. Az MSZP továbbá a köztársasági elnök közvetlen választása érdekében is gyűjti az aláírásokat. 
 
„Keressétek az MSZP pultjait, irodáit, de felmehettek az mszp.hu-ra is, ott is megtaláljátok ezeket az íveket, nyomtassátok ki, vigyétek el, legyetek ti is a mi aktivistáink. Segítsetek együtt lebontani ezt a rendszert” – fogalmazott Kunhalmi Ágnes. 
 
Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, az MSZP EP-listavezetője elmondta, hogy az ellenzék egy másik utat szeretne mutatni, egy másik ajánlatot tenni Magyarország számára. Az ellenzéki pártok által vezetett városok arra mutatnak rá, hogy van alternatíva a kormánnyal szemben. 
 
Az ellenzék közössége tudja, hogy nem a konzultációs íveken szereplő mondatok az igazi kérdések Magyarországon, hanem olyan valódi kérdések várnak válaszra, hogy hogyan védjük meg a gyerekeinket, hogyan védjük meg az ivóvizünket, hogyan védjük a tanárokat és miként lesz olyan fizetése az embereknek, amiből meg lehet élni. 
 
„Ezért küzdünk, ezért mondjuk, hogy együtt erősebbek vagyunk, azt kérjük, hogy ezt támogassák” – összegzett a sajtótájékoztató végén Tüttő Kata.