Belföld, Gazdaság, Külföld | választási felhívás
2013. október 19. 16:02

AZ MSZP VÁLASZTÁSI FELHÍVÁSA

Változás kell!  

Hívunk mindenkit, aki az Orbán-klánt le akarja váltani a hatalomból. Magyarország zsákutcába került. Még négy év Orbán-kormányzást nem bír ki az ország.

Új utat kell választanunk. Olyat, amely egy igazságosabb, szabadabb, biztonságosabb ország felé vezet. Olyan ország felé, ahol napról napra jobban élhetnek az emberek. Ahol mindenki dolgozhat, tanulhat, és mindenki a teljesítménye szerint boldogulhat.

Olyan országot akarunk, ahol nem kell félni. Ahol a javakat és a terheket igazságosan osztjuk el, ahol az alacsony bérek nem csökkennek, hanem emelkednek, hogy a jólét ne csak kevesek kiváltsága, hanem mindenki számára elérhető lehetőség legyen. Ahol nem csorbítják, hanem védik a polgárok jogait, nem szűkítik, hanem növelik a szabadságukat, nem szítják, hanem csillapítják a gyűlöletet, nem gyengítik, hanem erősítik a szolidaritást.

Ha nem változtatunk, az igazságtalanságok ellehetetlenítik az ország működését és végletesen megnehezítik az emberek életét. A legszegényebb településeken már csak egy szikra kell, hogy a tartós nyomorban élők és a lecsúszástól rettegők egymásra zúduló indulatai erőszakba torkolljanak. A Fidesz rendszere nem a nemzet, hanem a hatalmon lévők érdekeit szolgálja. Rombol ahelyett, hogy építene. Háborút szít ahelyett, hogy békét teremtene.

A fideszes hatalom a velejéig korrupt. Mindent magának akar: nyugdíjat, földet, takarékot, trafikot. Maffia-módszerek, a kegyencek és rokonok jutalmazása lett a fő szabály, ez a rendszer célja. Orbán világa embertelen és könyörtelen: az út mellett hagy milliónyi magyart, éhező gyereket, szegényt, időst, beteget. Ez a rendszer eddig már elüldözött többszázezer fiatalt, és újabb tízezreket szorít arra, hogy a hazájuktól elváljanak. Meggátolja a növekedést, nem bővíti a foglalkoztatást, szűkíti a beruházásokat. A maradék biztonság is semmivé lett.

A választás valójában népszavazás lesz Orbán Viktorról, arról, merre menjen tovább Magyarország: visszafelé vagy előre? A tét az, hogy milyen ország legyen a hazánk: egészen európai, vagy félig ázsiai? Az Európai Unióhoz vagy Európa perifériájához tartozzunk?

Még változtathatunk irányt. Még választhatunk jövőt.

Válasszunk igazságos adórendszert, többkulcsos személyi jövedelemadót, hogy jobban járjanak a kis- és közepes keresetűek, és többet fizessenek a gazdagok. Válasszunk egy olyan jövőt, amelyben az alacsony béreket adókedvezmény növeli meg. Teremtsünk egy jobb, új világot, amelyben nem mindig holnapra ígérnek egymillió munkahelyet, hanem a szélhámosoktól és fantasztáktól megszabadított, kiszámítható gazdaságpolitika, a visszatérő bizalom és a csökkenő bérterhek teremtenek több munkalehetőséget.

Válasszunk: üres stadionok épüljenek-e, vagy az iskolákra és az egészségügyre jusson több pénz; hogy legyen-e a mai harmincasoknak is nyugdíja; hogy rendőröket akarunk-e az iskolákban vagy jó tanárokat. Akarjuk-e, hogy ne tereljék külön tanterembe már a hatéveseket is aszerint, hogy milyen vallásúak; hogy az egyetemek, főiskolák első évfolyamain senki ne fizessen tandíjat, és aki jól tanul, ingyen szerezhessen diplomát.

Válasszunk: félelemben élünk vagy szabadságban, békemenetekkel leplezett politikai háborúban vagy társadalmi békében; hogy helyreáll-e a jogbiztonság, vagy mint most, bárkitől bármikor elvehessék szerzett jogait vagy tulajdonát; hogy helyi kiskirályok és munkahelyi főnökök várjanak el politikai igazodást.

Az MSZP azt akarja, hogy végre békén hagyják az embereket. A hatalom ne foglalhasson el színházat, rádiót, tévét, ne korlátozhassa a sajtót, az internetet, ne perelhessenek be és ne rúghassanak ki senkit demokratikus meggyőződéséért, véleményéért. Hogy mindenki maga választhassa meg világnézetét, családformáját, iskoláját.

Aki az MSZP-re szavaz, az a változást, a haladást választja: az új Magyar Köztársaságot, amely több beleszólást, nagyobb szabadságot, erősebb biztonságot nyújt polgárainak, mint a mai vagy a 2010 előtti.

A baloldal célja az, hogy képviselje, védelmezze és segítse azokat, akiket igazságtalanul mellőznek, kisemmiznek. A gyerekeket, akik közül egyre többen éheznek. A nőket, akiket ez a rendszer lekezel és megaláz. A munkavállalókat, akiknek felszámolták a biztonságát és megtépázták a jogait. A kis- és középvállalkozókat, akiket megzsarolnak és ellehetetlenítenek. A nyugdíjasokat, akik magukért és gyerekeikért is szoronganak.

Aki minket támogat, az a gyereknyomor felszámolására; a nők megbecsülésére: döntési szabadságuk bővítésére; a munkavállalók jogainak erősítésére: a Munka Törvénykönyvének megváltoztatására; a kisvállalkozók gyarapodására: a számukra is elérhető hitelekre és uniós támogatásokra; az idősek biztonságának növelésére: a nyugdíjkorrekciós programra, a 65 éven felüliek újból ingyenes közlekedésére szavaz.

Jöjjön el az urnákhoz aki igazságot, jólétet, biztonságot akar magának és családjának.  A szocialisták vállalják, hogy a változásnak a gyermekek, a nők, a munkavállalók, a kis- és középvállalkozók, nyugdíjasok – vagyis a magyar honpolgárok mind nyertesei lesznek.

Választhatunk. Szavazzunk a változásra, az új Magyar Köztársaságra!

Budapest, 2013. október 19.