Az MSZP választási programja igazi baloldali program

Az MSZP választási programja igazi baloldali program, amely munkahelyeket és egzisztenciális biztonságot ígér a magyar családoknak - jelentette ki hétfőn Szombathelyen Mesterházy Attila, az MSZP elnöke.


A szocialista párt elnöke szerint a legfontosabb probléma ma Magyarországon, hogy hiányzik az egzisztenciális biztonság, ezért olyan Magyarországot szeretnének, ahol a jólét jellemzi a mindennapokat.

A választási kampányban a Fideszt szembesíteni akarják azokkal teljesítetlen ígéretekkel, amelyekkel 2010-ben a választópolgárokat "traktálták", a "hazugságokat" szembe akarják állítani a tényekkel, megmutatva a választóknak "a Fidesz igazi arcát" - mondta Mesterházy Attila.

Hozzátette: az MSZP jelöltjei és országos politikusai végigjárják majd a kampányban mind a 106 választókörzetet, meghallgatják a választókat, és megismertetik velük választási programjukat.


Mesterházy Attila Szombathelyen pártjának két országgyűlési képviselőjelöltjét mutatta be: az 1-es számú, szombathelyi központú választókerületben Nemény Andrást, a párt Vas megyei elnökét, a 2-es számú, sárvári központú választókerületben pedig Fehér Lászlót, Celldömölk polgármesterét (Cselekvő Összefogással Celldömölkért) indítják.

Nemény Andrásról szólva kiemelte, hogy a jogász végzettségű, fiatal, dinamikus politikus jelenleg is tagja a szocialisták országgyűlési frakciójának, de önkormányzati tapasztalatai is vannak.


Fehér Lászlót bemutatva hangsúlyozta: többször is megválasztották Celldömölk polgármesterének, tagja a megyei önkormányzatnak, elismert és hiteles közéleti ember, aki a sport területén is bizonyított.

Nemény András azt mondta, az Országgyűlésben a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság tagjaként látta, hogy milyen, az emberek hétköznapjait közvetlenül befolyásoló törvények születtek. Úgy fogalmazott: "ezek a törvények nagyon nincsenek rendben, most, amikor a munka törvénykönyve a munkáltató törvénykönyve lett".

Kitért arra is, hogy az MSZP területfejlesztési kabinetjének vezetőjeként egyik kidolgozója volt egy nyugat-magyarországi gazdaságfejlesztési programnak, amelynek lényege, hogy a helyi adottságokra építve teremtsen munkalehetőségeket.


Fehér László elmondta: 1990 óta tagja a celldömölki önkormányzatnak, háromszor választották meg polgármesternek, a megyei közgyűlés képviselőként és a regionális fejlesztési tanács tagjaként eddig a kistérségért, Kemenesaljáért dolgozott.

Szavai szerint komoly dilemmát okozott neki, hogy vállalja az országgyűlési képviselő-jelöltséget, hiszen legutóbb egy civil szervezet, a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület jelöltjeként lett polgármester. Végül úgy döntött - mondta -, hogy vállalja pártja színeiben az újabb megméretést, mert azt látta, hogy a közmunkaprogrammal csak ideig-óráig tudnak az emberek elhelyezkedni, és úgy gondolja, Vas megye megérdemelne a szombathelyi Markusovszky kórházon kívül még egy aktív ellátást nyújtó kórházat.