mszp.hu | Belföld
2021. december 11. 14:53

Az MSZP Választmánya döntött a közös ellenzéki lista szocialista jelöltjeiről

Az MSZP Választmánya döntött a közös ellenzéki lista szocialista jelöltjeiről
A demokrata ellenzéki szövetség azért jött létre, hogy leváltsa, meghaladja a társadalom megosztására építő politikai kultúrát Magyarországon.

Az a célunk, hogy Magyarország újra egy olyan európai köztársaság legyen, ahol minden körülmények között tiszteletben tartják az alapvető szabadságjogokat, a jogállami normákat és a demokráciát.

Ennek érdekében idén ősszel a demokrata ellenzéki szövetség tagjai megszervezték Magyarország első ellenzéki előválasztását, amely során a választók kiválasztották az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjét és a 106 országgyűlési egyéni választókerület közös jelöltjeit.

Az MSZP Országos Elnöksége és Választmánya szombaton pedig meghatározta, hogy kiket jelöl az ellenzéki pártok közös listájára. A sorrend:

 1. Tóth Bertalan
 2. Molnár Zsolt
 3. Harangozó Tamás
 4. Komjáthi Imre
 5. Gurmai Zita
 6. Szelényi Zoltán
 7. Korózs Lajos
 8. Pollreisz Balázs
 9. Márton Roland
 10. Bangóné Borbély Ildikó
 11. Hegyi Gyula
 12. Nemény András
 13. Bihal Dávid
 14. Tüttő Kata
 15. Kis Andrea
 16. Csaba István Jácint
 17. Horváth Soma Ádám
 18. Teleki László
 19. Heringes Anita
 20. Mirkóczki Zita
 21. Kovácsné Varga Ildikó
 22. Nemes Andrea Henriett
 23. Kunhalmi Ágnes
 24. Hiller István
 25. Grőber Attila

Az MSZP a demokrata ellenzéki szövetség alapítójaként és motorjaként minden erejével támogatja Márki-Zay Péter közös miniszterelnök-jelöltet és a demokrata ellenzéki szövetség valamennyi közös jelöltjét a 2022. évi országgyűlési választáson.

Az MSZP célja, hogy a jövő évben felálló új kormány helyreállítsa a jogállamot és a demokráciát, mindenki számára esélyt biztosítson a felemelkedésre és megszüntesse a társadalmi igazságtalanságokat, ugyanakkor hangsúlyosan képviselje gyermekeink és a jövő generációinak érdekeit a környezet- és klímavédelem kérdéseiben.

MSZP

Szavazz a szocikra!

2024-05-22 10:12