mszp.hu | Belföld
2023. december 02. 12:51

Az MSZP Választmánya elfogadta a párt európai parlamenti listáját

Az MSZP Választmánya elfogadta a párt európai parlamenti listáját
A szombati választmányi ülést követő sajtótájékoztatón jelentette be Dr. Hiller István, az MSZP választmányi elnöke a testület döntését, miszerint elfogadták a párt által javasolt EP-listát, a listavezető Tüttő Kata. A sajtótájékoztatón rész vett Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, a párt két társelnöke is.

Az MSZP Választmánya szombati ülésén elfogadta a párt európai parlamenti képviselőjelöltekről szóló listáját. A párt listavezetője Tüttő Kata alelnök, főpolgármester-helyettes. Tüttő Katát a listán a következő négy jelölt követi: dr. Gurmai Zita, a Nőtagozat elnöke, frakcióvezető-helyettes, Harangozó Gábor alelnök, korábbi EP-képviselő, Andor László, volt EU-biztos, az MSZP elnökségi tagja és Bazin Levente miskolci önkormányzati képviselő.

Tüttő Kata beszédében elmondta, európai parlamenti képviselő-jelöltként öt fontos területet lát maga előtt. Először is, haza kell hozni az uniós forrásokat, hiszen ez az egész ország és a helyi közösségek érdeke. Másodszor: barátokat kell szerezni Magyarország számára az unióban. Az MSZP vitte be hazánkat az EU-ba, most az a feladat, hogy bent is maradjunk, „az Európai Unió és Magyaroroszág házasságát meg kell menteni”. A harmadik feladat az európai szociáldemokrácia megerősítése. Válságos időkben ugyanis a vezetőknek utat kell találni a közösségek számára a válságokon át. A szociáldemokrata út alapkövei: a biztonság, az esélyegyenlőség, a fenntarthatóság és a szolidaritás. Negyedik feladatként Európa jövőjének átgondolását nevezte meg Tüttő Kata, hiszen erősebb Európára van szükség, ezt erősebb helyi közösségekkel, önkormányzatokkal lehet elérni, mivel a válságokkal szembeni ellenállóság alapját az erős önkormányzatok képezik. Ötödik feladatként a nőügyeket nevezte meg az MSZP európai parlamenti képviselő-jelöltje. Olyan vezetőkre van szükség ugyanis, akik értik a nők mindennapos valóságát. A félelmeiket, az álmaikat, a küzdelmeiket, a döntéshozatalban pedig olyan vezetőkre van szükség, akik mindezt figyelembe veszik.