Az MSZP változott, a Fidesz demagógiája nem

Hadilábon áll a logikával, a tényekkel és az igazsággal Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője, aki szerdai tájékoztatóján előbb a 2004. december 5-i népszavazás sebeit begyógyító 2010-es májusi országgyűlési döntést magasztalta, majd arról beszélt, hogy a "bukott baloldalon azóta semmi sem változott".

Az igazság ezzel szemben az, hogy az MSZP korábbi álláspontját felülvizsgálva 2010 májusában támogatta a könnyített honosítási eljárást lehetővé tévő törvény elfogadását, az elmúlt három  és fél évben pedig új alapokra helyezte nemzetpolitikáját, folyamatosan konzultálva a meghatározó külhoni magyar szervezetek képviselőivel.

Mesterházy Attila pártelnök Kolozsvári látogatásán kijelentette: "A Magyar Szocialista Párt komoly hibát követett el 2004. december 5-én egy rossz politikai kérdésre, nagyon rossz és káros politikai választ adott. Látjuk, hogy ez milyen károkat okozott a magyar-magyar kapcsolatokban, tudjuk, érezzük és belátjuk, hogy ez egy hibás politikai döntés volt. Szeretnénk mind azoktól bocsánatot kérni, akiket ezzel megsértettünk."

Ami nem változott, az Orbán Viktor pártjának demagógiája.

Kormos Kata
szóvivő