Az MSZP Varga Mihályhoz fordul a letelepedésikötvény-ügyben

Az MSZP Varga Mihályhoz fordul a letelepedésikötvény-ügyben
Az MSZP írásbeli kérdést intézett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez a fideszes letelepedési kötvénybiznisz ügyében, hogy végre kiderüljön: melyik Fidesz-közeli offshore-cég mennyi letelepedési kötvényt értékesített.
Továbbra is titkolja a kormány, hogy pontosan hány külföldi bevándorlót engedett be Magyarországra ellenőrzés nélkül, Pintér Sándor belügyminiszter pedig a mai napig nem cáfolta, hogy bűnözők is bevásárolhattak a Rogán-Habony-féle letelepedési kötvényekből.
 
A legnagyobb veszélyt a magyar emberek biztonságára ma az Orbán-kormány jelenti, amely anyagi haszonért cserébe becslések szerint közel 16 ezer, azaz egy városnyi bevándorlót, köztük bűnözőket engedett be Magyarországra ellenőrzés nélkül, miközben a Fidesz-közeli offshore-cégek 100 milliárdos nagyságrendű extraprofitot tettek zsebre.
 
Az MSZP továbbra is követeli, hogy azonnal szüntessék be a letelepedési kötvények árusítását, a nemzetbiztonsági szervek pedig világítsák át a közvetítő offshore-cégeket és a vásárlók hátterét, az eredményeket pedig hozzák nyilvánosságra!
 
A belügyminiszter pedig hivatalból indítson vizsgálatot annak kiderítésére, hogy ki a felelős azért, ha sem a TEK, sem az Alkotmányvédelmi Hivatal, de rendőrség és a Bevándorlási Hivatal sem képes kiszűrni a bűnöző bevándorlókat!
 
Demeter Márta,
országgyűlési képviselő