mszp.hu | Belföld
2024. június 22. 14:53

Az MSZP vezetése vállalja a felelősséget, elindul a hazai baloldal újragondolása

Az MSZP vezetése vállalja a felelősséget, elindul a hazai baloldal újragondolása
Ma tartott először ülést az MSZP Választmánya a 2024. június 9-ei választás óta. Az MSZP első körben értékelte a 2024. évi választás folyamatát és eredményeit. Az MSZP társelnökei, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre bejelentették lemondásukat társelnöki megbízásukról. Az MSZP Választmánya elemezte a választás eredményeit, és elfogadta a következő tisztújításig tartó időszak menetrendjét.

Az MSZP zavartalan működése ezalatt, a következő általános tisztújításig, biztosított.

A mából nézve fontos tanulság: a demokratikus ellenzéki pártok, civil szervezetek és egyesületek együttműködésére tett 2023. januári javaslatunk helyes irányba mutatott. Az ellenzéki pártok először egységesen elutasították javaslatunkat, majd 2024. március végén részleges és korlátozott együttműködés jött létre.

Mindenkinek köszönettel tartozunk, aki kivette részét a munkából, a kampányból, aki télen-nyáron ott volt az elmúlt hónapokban. Különösen büszkék vagyunk az MSZP-tag vagy MSZP által támogatott polgármesterek és képviselőjelöltek munkájára és eredményeire, akik többségükben jól szerepeltek a választáson.

A demokratikus erők feladata a rendszerváltás elérése, 2026-ban egy szociálisabb, igazságosabb Magyarország megteremtése. Az önkormányzati választáson felhatalmazást kapó szocialista és ellenzéki vezetők győzelme fontos mérföldkő ezen az úton. A következő hónapok feladata a részletes értékelés, az MSZP szervezetének és működésének újragondolása és az MSZP általános tisztújításának lefolytatása.

MSZP