mszp.hu | Belföld
2021. szeptember 27. 17:25

Az MSZP visszautasítja a Momentum alaptalan rágalmait

A Momentum kecskeméti jelöltje, Bodrozsán Alexandra által megfogalmazott szavazatvásárlásra vonatkozó állítások alaptalanok.

Az igazság ezzel szemben az, hogy az MSZP-Párbeszéd jelöltje, Király József mindenben tartja magát az etikai kódexben foglaltakhoz, annak alapelveit tiszteletben tartja és azt semmilyen magatartásával nem sértette meg.

Király József nem vásárolt szavazatot és nem buzdított erre senkit. Aki ilyet terjeszt, bűncselekményt követ el, ezért nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt büntetőfeljelentést teszünk. A híresztelésben szerepet vállaló orgánumokkal szemben pedig sajtóhelyreigazítási eljárást kezdeményezünk.

A demokrata ellenzéki szövetség azért jött létre, hogy leváltsa, meghaladja a Fidesz gyűlöletkeltő és megosztásra építő politikáját. Az MSZP úgy gondolja, hogy valamennyi jelöltnek a saját alkalmasságának bizonyítása mellett a Fidesz politikája ellen kell küzdenie mind az előválasztáson, mind az országgyűlési választáson.

Az előválasztás egy tisztességes, demokratikus verseny, amelynek során nincs helye a lejárató kampányoknak! Az MSZP továbbra is fontosnak tartja a demokratikus vitát, a programok és elképzelések ütköztetését, ezért a kampány során jelöltjei ennek megvalósulásáért felelős demokrataként dolgoznak.

MSZP