mszp.hu | Belföld | közlemény Zugló
2018. június 20. 15:21

Az MSZP zuglói frakciójának közleménye

Az MSZP zuglói frakciójának közleménye
A sajtóban megjelent hírekkel kapcsolatban, az alábbi tényekről szeretnénk tájékoztatást adni:
1. A Baptista Szeretetszolgálat nem kereste meg az önkormányzatot a gyermekhospice intézmény Zuglóba költöztetésével. A sajtóban közölt eseményekkel kapcsolatban semmilyen információnk nincs.   
 
2. A Baptista Integrációs Központ megkereséssel élt önkormányzatunk felé, mivel az EMMI-től három budapesti  lakás felújítására kaptak pénzt. A felújított ingatlanokba nehéz sorsú, emberek, családok elhelyezése a cél.
 
A Baptista Integrációs Központ kérését - beszámolójuk szerint, szemben más budapesti kerületekkel - támogattuk, és Zuglóban, mintaprojektként, a szervezetnek ingyenesen átadunk egy ingatlant. A Baptista Integrációs Központ a felajánlott lehetőséget elfogadta és megköszönte.
 
3. Az elesett, hajlék nélküli emberek otthonaként szolgáló konténerházak telepítése Zugló egyik kertvárosi övezetében projektre vonatkozó előterjesztést - mivel az ezt megvalósítani szándékozó "Utcáról Lakásba!" Egyesület az ott élő emberek kérését meghallgatva elállt a megvalósítástól - az előterjesztő visszavonta.
 
Tudjuk, hogy az "Utcáról Lakásba!" Egyesület tiszteletre méltó képviselői más esetekben is odafigyelnek a helyben élők javaslataira, és így a jövőben közösen tudunk segíteni elesett embertársaink problémáinak a megoldásában.
 
MSZP zuglói frakciója