mszp.hu | Belföld
2019. április 15. 11:29

Az NVI beismerte: nem garantálható a tiszta választás Magyarországon

A Fidesz alkotta rendszerben egyetlen hivatalos magyar szerv sem képes fellépni a választási csalások ellen.
A Nemzeti Választási Iroda elnökhelyettesének bevallása szerint nem tudják garantálni a választások tisztaságát, még azt sem tudják ellenőrizni, hogy valóban olyanok szavaztak-e, akik erre jogosultak. Amikor pedig bizonyíthatóan csalás történik, akkor a rendőrség képtelen felelősségre vonni az elkövetőt és inkább leállítja a nyomozást. Mindezen felül pedig ott van még az Állami Számvevőszék elnöke, aki csak akkor nem hajlandó tiltott pártfinanszírozás miatt nyomozni, ha a Fidesz az érintett.

Az NVI elnökhelyettesének a vallomása is megerősíti, hogy a választások tisztasága nem garantálható a Fidesz rendszerében. Az MSZP és a Párbeszéd ezért az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezethez fordult, hogy a szokásos, formális választási megfigyelői delegáció helyett, a visszaéléseket valóban észlelni és rögzíteni képes missziót küldjön Magyarországra a májusi EP-választásokra.

MSZP

Korózs Lajos: pör lesz!