Az oktatás menete, a gimnázium jövője a tét

Pierog Kata, a gimnázium volt diákja Facebook-on szervezte meg a demonstrációt, amelynek előzménye a zavaros igazgatói megbízás, valamint azt követően az iskolában kialakult, a tanításnak és tanulásnak kedvezőtlen helyzet volt.

A szeptember 9-én augusztus 15-ei hatállyal megbízott vezető, Petőné Papp Margit nem jött el, ezért nem válaszolhatott a fő kérdésre: hogyan és miért történt a vezetőváltás.

Üzentek a miskolci szülők: tartsanak ki és higgyék el, van remény; nekik ugyanis sikerült. A megjelent politikusok pártállásuktól függően elmondták véleményüket az ügyről, miközben a szakadó esőben is kitartók transzparensekkel, bekiabálásokkal fejezték ki álláspontjukat, miszerint etikátlannak és politikai döntésnek tartják a vezetőcserét.

Előzmények:

Botrány a püspökladányi kinevezés körül

Parázs vita alakult a püspökladányi középiskola igazgatói megbízatása miatt az önkormányzat ülésén. Az ellenzéki képviselők szerint a korábban megbízott vezetőt azért kellett leváltani, hogy a helyére egy olyan pedagógus kerülhessen, aki egyben fideszes önkormányzati képviselő is. Az érintett szerint azonban erről szó sincs. Ő azt állítja: csak neki van vezetői megbízása, az elődje ugyanis csak helyettes volt.

A korábbi vezető megbízásával kapcsolatos iratokból azonban egyértelműen kiderül, hogy augusztus elsejétől a szeptember 15-ig tartó időben nem csak a fideszes képviselőt bízták meg igazgatói feladatok ellátásával. Sőt, mint azt már tudjuk, őt csak szeptember kilencedikén értesítették, hogy augusztus 15. óta igazgató.