mszp.hu | Belföld
2020. október 22. 12:04

Az OLAF-hoz fordulunk a gyermektáboroztatás helyett bulizásra használt luxuskúria ügyében

Az OLAF-hoz fordulunk a gyermektáboroztatás helyett bulizásra használt luxuskúria ügyében
A Fidesz-közeli Mathias Corvinus Collegium Alapítvány újabb és újabb állami ingatlanokkal gyarapodik, köztük egy révfülöpi kastéllyal is. Ezzel kapcsolatban annyi tudható, hogy fiatalok oktatására alkalmas gyermektábort akarnak kialakítani, ami nem annyira megnyugtató hír, mivel a napokban derült ki, hogyan is működtetnek a fideszesek egy papíron gyermektáborként üzemelő kastélyt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Biriben ugyanis a fideszes polgármester és az önkormányzati képviselőként dolgozó fia uniós pénzből építtettek fel egy papíron ifjúsági szálláshelyként működő kúriát. Azonban a gyermektáboroztatásnak nincs jele, csupán annak, hogy a 35 milliós uniós támogatásból egy bulizásra használt luxuskúria született.

Újabb példa arra, hogy miért nem akarja a Fidesz, hogy feltételekhez kössék az uniós pénzek kifizetését és miért rettegnek a fideszesek az Európai Ügyészségtől, hiszen az ehhez hasonló visszaélések jellemzik a kormány tevékenységét.

Mivel uniós forrásról van szó, ezért az MSZP az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz fordul a Biriben található fideszes luxuskastély ügyében.

Az MSZP szociáldemokrata pártként elkötelezett amellett, hogy 2022-ben a kormányváltó szövetség többi tagjával közösen helyreállítsa a jogállamot. A Fidesz önkényuralmi, egy szűk elit érdekeit szolgáló rendszere helyett mi egy demokratikus, szociálisan érzékeny és igazságos, egyben környezet– és klímatudatos Magyarországot akarunk létrehozni.

MSZP