mszp.hu | EP metró OLAF
2017. február 07. 12:18

Az OLAF jelentés hiányosságainak tisztázását követeli Szanyi Tibor

Az OLAF jelentés hiányosságainak tisztázását követeli Szanyi Tibor
Szanyi Tibor, szocialista európai parlamenti képviselő levélben fordult az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) főigazgatójához, pontosítást kérve a 4-es metró beruházás kapcsán végzett vizsgálati jelentés több pontjával kapcsolatban.

A szocialista politikus felhívta Giovanni Kessler, OLAF főigazgató figyelmét, hogy az Orbán kormány az irányítása alatt álló magyar médián keresztül él vissza az immár nyilvánosságra hozott vizsgálati anyag súlyos hiányosságaival. Ezért pontosítást és kiegészítést kért a jelentésben szereplő számos homályos megállapítással kapcsolatban, így akadályozva meg, hogy a jelentés önkéntelenül is a kormány választási propaganda eszközévé váljon.

„A 4-es metró beruházásról szóló OLAF jelentés számos szereplő felelősségét említi meg. Ezek között vannak állami tisztségviselők, vállalkozók, jogi tanácsadók. Azonban egyet sem említ a szöveg név szerint, csak a volt szocialista miniszterelnököt, Medgyessy Pétert, bár az nem derül ki, hogy miért” – hívta fel a figyelmet Szanyi Tibor.

„A szöveg másik zavaró hiányossága, hogy elmulasztja a vizsgált események időrendi felsorolását, így nem világos, hogy mikor is történtek az egyes visszaélések. Arról nem is beszélve, hogy számos formai hiba, tartalmi ellentmondás, sőt még kézi korrekció is előfordul a szövegben, azt a benyomást keltve, hogy a jelentés feszített határidő mellett, tehát nagy nyomás alatt készült el. Az EP-ben az ilyenekre mondjuk, hogy fércmunka”- tette hozzá a szocialista politikus.

A fenti hibák a kormány propaganda gépezete számára könnyű eszközzé teszik ezt a magyar kézzel készített jelentést, így annak értelmezéséhez feltétlen szükséges a vizsgálatot lefolytató OLAF további magyarázata, iránymutatása.

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21