Belföld | propaganda önfényezés Budapest
2013. május 24. 16:08

Az önfényezés nem közügy

A Városháza a Fővárosi Közgyűlés következő ülésén szeretne felhatalmazást kapni egy alapítvány 45 millió forintos támogatására, hogy az cserébe "átlagban napi egy videót" készítsen "a főváros aktuális eseményeiről".

Na ez az, amire semmi szükség nincsen. Helyes, ha a város vezetése be akar számolni tevékenységéről a budapestieknek, lassan ennek éppen itt az ideje az elmúlt három év után. Azonban az nem elfogadható, hogy a főváros mai anyagi helyzetében 45 millió forintot a városban adózók pénzéből ilyesmire költsön.

Amikor a közösségi közlekedés az összeomlás szélén egyensúlyozik, a városban tapintható az elszegényedés, a díjhátralékosok átmeneti támogatásától a szociális gondoskodásig számos területet leépítettek, a költségvetés pedig minden évben kisebb, jelentős megszorításokkal, akkor ennyi pénznek száz jobb helyet lehet találni, mint a budapest.hu-ra készítendő PR-videók finanszírozása.

A város vezetőinek megvannak a maguk keretei és eszközei arra, hogy számot adjanak Budapestnek arról, mit tettek. Elfogadhatatlan, hogy ezen felül külön adóforintokat költsenek saját önfényezésükre, internetes kisvideókra, amikor néhány ezer forintos eszközökkel bárki minőségi videókat tölthet fel ingyenesen az internet videómegosztóira.

Ezért követeljük, hogy ezt az előterjesztést vonják vissza és saját maguk helyett gondoljanak inkább a városban élő nehézsorsúakra, amikor ennek az összegnek a helyét keresik.

az MSZP Budapesti Szervezete