mszp.hu | Belföld
2024. január 24. 12:19

Az önkormányzatok a magyar demokrácia utolsó tartalékai

Az önkormányzatok a magyar demokrácia utolsó tartalékai
A közelgő választásokon történő összefogásról, az ellenzék előtt álló kihívásokról, az eddigi együttműködés sikerességéről, valamint a kormányzóképes alternatíva felmutatásának fontosságáról is beszélt Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, az MSZP EP-listavezetője az ATV kedd esti Egyenes Beszéd című műsorában.
Az közeledő választásokkal kapcsolatosan elmondható, hogy az együtt indulás az egyedüli racionális út, hiszen ez vezette győzelemre az ellenzéket az előző önkormányzati választásokon is. „2019-ben megnyertük Budapestet, Pécset, Miskolcot, egy csomó nagyvárost” – emlékeztetett Tüttő Kata. 
 
Az önkormányzatok a magyar demokrácia utolsó tartalékai, hiszen egyszer erre a kormányzási tapasztalatra építve lehet majd újra egy másik irányba kormányozni Magyarországot. Kormányzati tapasztalat nélkül ezt nem lehet megtenni.  

A demokratikus ellenzék Budapesten és a nagyvárosokban megmutatta, hogy képes közösen egy irányba, sikeresen kormányozni. A szavazók pedig ezt a kormányzóképes egységet várják el az ellenzéki pártoktól. 
 
Budapestet csak úgy tudja bevenni a Fidesz, ha darabokra osztja az ellenzéket. Az együttműködés az egyedüli járható út. „Én optimista ember vagyok, és mindent elkövetek, hogy ez az együttműködés létrejöjjön” – érvelt az MSZP EP-listavezetője. 
 
Az MSZP 100 ezer aláírást akar gyűjteni a közös indulás érdekében, ezzel kapcsolatosan Tüttő Kata elmondta, hogy a párt szavazói és szimpatizánsai azzal keresik meg a párt képviselőit, hogy az ellenzéknek össze kellene fognia. 
 
Az összefogásra pedig az önkormányzati és az európai parlamenti választás esetében is szükség van, hiszen ugyanaz a választási rendszer. A demokratikus ellenzéknek közösen kellene mandátumot szereznie a következő választásokon, egyetlen ellenzéki párt sem engedheti meg magának, hogy veszni hagyjon szavazatokat. 
 

Kapcsolódó párttagok