mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Önkormányzat
2021. március 31. 14:32

Az önkormányzatok és az ellenzék mindent megtesz, hogy jó helyre kerüljenek az erőforrások

Az önkormányzatok és az ellenzék mindent megtesz, hogy jó helyre kerüljenek az erőforrások
A kormány irányvonalával szemben nem elég a bankokat és a nyereséget külföldre vivő multikat támogatni: a magyar dolgozók és családjaik talpon maradását a magyar munkahelyeken kell biztosítani – az ellenzék szerint ezt kívánja a demokrácia és a tisztesség.

A saját erőforrásokra hagyatkozó segítségnyújtás mellett folyamatos a lobbi, hogy a kormány is segítsen végre a magyar embereknek és a magyar vállalkozásoknak – erről beszélt Őrsi Gergely, a II. kerület MSZP-s polgármestere az egészségügy, és Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke a gazdaság vonatkozásában szerda reggel az ATV Start című műsorában.

„Mi ősz óta arra fókuszálunk, hogy az óvodai, a bölcsődei és a szociális ágazatban dolgozókat teszteljük. A múlt héten például mintegy 5% pozitív esetet sikerült kiszűrni. És ami emellett még nagyon fontos, hogy mi azokat a szociális ágazatban dolgozókat is szűrjük, akik még nem részesültek az oltásban” – mondta el Őrsi Gergely.

Hozzátette, örömtelinek találják, hogy az óvodai és bölcsődei dolgozók valóban kezdik megkapni a tesztelésre hívó SMS értesítőket, ugyanakkor remélik, hogy azok a szociális ágazatban dolgozók, akik házi segítségnyújtásban dolgoznak, szintén mielőbb sorra kerülnek, hiszen a tesztelés kiemelten fontos a kialakult helyzetben.

Reagálva a kormány gazdasági sikerpropagandájára Z. Kárpát Dániel figyelmeztetett, a magyar átlagbér most a koszovóihoz közeledik; valójában Európa sereghajtói közé tartozunk, ráadásul éves szintem 1000 milliárddal gyengítik a forintot. „A mi felelősségünk arról szól, hogy valódi emberek valódi problémáival foglalkozzunk. Mi azt gondoljuk, hogy a gazdasági lélegeztetőgépet a magyar mikro-, kis- és középvállalkozásokra is rákellene kötni, akik a munkahelyek kétharmadát adják, tehát nem vadászkiállításokra, vagy űr- és krumplikutatásra kellen most költeni”.

Őrsi Gergely jelezte, az önkormányzatok plusz erőforrásokat adnak ahhoz, hogy biztosítsák az egészségügyi alapokat. „A tegnapi napon a II. kerületben a pedagógusok is elkezdték megkapni azokat az SMS-eket, amik az oltásra irányulnak. Ez nagyon fontos, hiszen a teszteléseink is azt mutatják, hogy a gyermekekkel dolgozók jóval nagyon kockázatnak vannak kitéve. Ismét szeretném hangsúlyosan kiemelni, hogy nagyon fontosak még a szociális szférában, a nem bentlakásos intézményekben dolgozók, hiszen ők az egészségügy meghosszabbított karja”!

A szocialista politikus hozzátette, a kerület szakrendelőiből már kilenc dolgozót átirányítottak, de folytatják a munkát. „Nálunk nem fog megállni az élet: átszervezésekkel és ember feletti munkával, ahogy ezt korábban is tettük, minden erőnkkel biztosítjuk, hogy minden szakrendelés működjön és minden beteget el tudjanak látni ebben a helyzetben is. Ezt megoldja az önkormányzat” – ígérte a II. kerület MSZP-s polgármestere.

 

Kapcsolódó párttagok