Az Operaháznál tüntet a kormányváltó erő jövő vasárnap

Az Operaház előtt demonstrál jövő vasárnap a kormányváltó erő, pótolva a március 15-én elmaradt rendezvényét.

Tóbiás József szocialista frakcióvezető-helyettes szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a helyszín szimbolikus, hiszen 2012. január 2-án ott tüntettek először közösen az ellenzéki pártok és mozgalmak, a hatályba lépő alaptörvény ellen.

A jövő vasárnapi tüntetésen - ahogy azt a rossz idő miatt elmaradt március 15-ei demonstrációra is tervezték - a baloldali közös lista első öt helyén álló politikus mond beszédet: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke, Szabó Tímea, az Együtt-PM társelnöke, Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője és Mesterházy Attila, a MSZP elnöke.

A szocialista politikus elmondta, a szónoklatok a választásokig még hátra lévő hét nap és az azt követő négy év feladatairól szólnak majd.

Tóbiás József azt mondta: mindenkit várnak, aki kormányváltást akar, és azt szeretné, hogy "a társadalom többsége ne legyen kirekesztve a hatalomból".

Székely Sándor, az Együtt-PM szövetség részét képező Szolidaritás mozgalom társelnöke közölte: büszke arra, hogy a 2012 januári tüntetést a Szolidaritás szervezte.

Székely Sándor szerint "ez a csapat képes arra, hogy ezt a rezsimet elküldje, és megállítsa azt a vonatot, amely Magyarországot kelet felé viszi".

"Március 30-án meghúzzuk a vészféket, április 6-án pedig ki fogjuk dobni a masinisztákat erről a kelet felé száguldó vonatról" - jelentette ki.