mszp.hu | Belföld
2020. április 21. 18:01

Az operatív törzs képviselői április 28-án beszámolhatnak a Népjóléti bizottságnak

Az operatív törzs képviselői április 28-án beszámolhatnak a Népjóléti bizottságnak
A hétfői napon a Népjóléti bizottság elnökeként már kezdeményeztem az országos tisztifőorvos és az egészségügyért felelős miniszter bizottsági meghallgatását, azonban a Fidesz kezdeményezést elfogadva további meghívókat küldünk ki az operatív törzs tagjainak.

Fontos, az egész társadalmat érintő és érdeklő kérdéseket kell ugyanis megválaszolniuk az érintetteknek. Többek között tisztázniuk kell, hogy hányan fertőződtek meg kórházakban, egészségügyi intézményekben, miért volt szükség 36.000 kórházi ágy felszabadítására, amellyel nem egy esetben a betegek egészségét, életét sodorták veszélybe.

Választ kell kapnunk arra is, hogy a kormányrendelet ellenére miért hagyták magukra megfelelő védelem nélkül az idősotthonok lakóit és dolgozóit a kormány illetékesei, és hogy tényleg a járvány tetőzésekor akarja-e lebonyolítani az állam, az érettségi vizsgákat.

Magyarázatot várunk arra, hogy a védőfelszerelések miért a raktárakban állnak és miért nem kerültek még kiosztásra, valamint arra is, hogy miért állítják vissza az első vonalba a vírus által leginkább veszélyeztetett 65 év feletti orvosokat abban az időszakban, amikor a járvány felfutására számítanak.
 
Mindannyiunk érdeke, hogy a felmerülő kérdéseket végre tisztázzák a kormány illetékesei, ezért 2020. április 28-án elvárjuk őket a Népjóléti bizottság ülésére.
 
Korózs Lajos
a Népjóléti bizottság elnöke

Kapcsolódó párttagok