Belföld | tolvajkormány átverés
2013. június 18. 12:56

Az Orbán-kormány a bankok pártján áll

Orbán Viktor a hitelesek helyett a bankok pártján áll. Ezt láttuk az elmúlt három évben, hiszen Orbán Viktor és tolvajkormánya a Kósa-Szijjártó-féle forintbedöntéssel kezdte működését, a bajba jutott devizahiteles családok valódi segítése helyett a mai napig csak méregdrága vagy látszatintézkedéseket tett. A devizahitelesek kálváriája egyébként nem 2010-ben, hanem 2001-ben kezdődött, amikor az Orbán-Járai páros lehetővé tette a lakossági devizahitelezést, az önkormányzatok 2006 utáni deviza eladósodása is a fideszes városvezetőknek köszönhető.

A végtörlesztés és az árfolyamgát bevezetése, vagy a rózsadombi árakon épített, de ma is üresen álló ócsai szellempark után már egy titkos levél is bizonyítja, hogy az Orbán-kormány nem az igazán nagy bajban lévő devizahitelesek, hanem a gazdag családok és a bankok érdekeit tartja szem előtt.

A végrehajtó hatalom alá rendelt PSZÁF által a legfelsőbb bíróságnak címzett levél nem csak az Orbán-kormány igazságtalan társadalompolitikájára mutat rá, hanem a jogállamiság elmúlt három évben elszenvedett súlyos sérüléseire, a hatalmi ágak függetlenségének tagadására is.

Az MSZP nagy tisztelettel kérdezi a Kúriát, hogy visszautasította-e már a független magyar igazságszolgáltatás elleni durva támadást, illetve, ha már megszületett a válasz a PSZÁF levelére, mikor hozza azt nyilvánosságra?

Török Zsolt,
szóvivő